U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Weekendcafé. Directrice Hanneke Rudelsheim van het met sloop bedreigde Nieuwe de la Mar-theater in Amsterdam praat o.a. over haar afscheid. De muziek is van Della Bosiers & Ben van der Linden die Nederlandse en Franse chansons zingen. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Portret van stedebouwkundige, schilder en publicist Charles Edouard Jeanneret oftewel Le Corbusier (1887-1965) die een van de grootste en meest omstreden architecten van de 20ste eeuw was. Ook aandacht voor de film Manuscript gevonden te Saragossa naar het de 1805 door de Poolse edelman Jan Potocki geschreven raamvertelling. Radio 5, 17.02-18.00u.

Saint François d'Assise (Scenes Francisaines). Opera van Olivier Messiaen in 3 bedrijven en 8 taferelen op een gedicht van de componist uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het koor van de WDR onder leiding van Reinbert de Leeuw. Met o.a. sopraan Heidi Grant Murphy en bas Frédéric Caton. Radio 4, 19.02-24.00u.

Volgspot-live. Optredens van o.a. de Vlaamse zanger, schrijver en beeldhouwer Willem Vermandere. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor het overlijden van Toon Hermans met o.a. liedjes van hem in het Engels gezongen door Telly Savalas in interview-fragmenten van de komiek waarin hij praat over het tot stand komen van zijn beroemdste nummers. Radio 1 & 2, 0.04-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Onder andere aandacht voor patrijzen en watersnippen, een nachtexcursie naar de organismen in zee, vleermuizenoverlast in Limburg en het geluid van nachtegalen in de binnenduinrand bij Heemskerk. Radio 1, 8.07-10.00u.

OVT. Na de column van oud-Parool journalist Max Nord een terugblik op de historie van de kraakbeweging met auteur Eric Duivenvoorden van het boek Een voet tussen de deur en kraakbeweging-archivaris Tjebbe van Tijen. Na elf uur o. m. het verhaal van de in 1970 overleden guerrillastrijder voor de Vietcong Hans Duijnisveld. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Psycholoog en Vietnamdeskundige Jaap van Ginneken legt 25 jaar na de val van Saigon uit hoe de Vietnamoorlog zijn leven beïnvloedde. Ook een gesprek met oud-IND medewerker en nu vreemdelingenadvocaat H. Nawijn over de lacunes en fouten in de nieuwe vreemdelingenwet. Radio 5, 13.02- 15.00u.

Radio 1-journaal. Over de toekomst van de monarchie, de modernisering van het koningshuis en de rol van de politiek met royalty-kenner Harry van Wijnen, VVD-voorzitter Bas Eenhoorn, politicoloog Maarten Hajer (lid van de beginselprogrammacommissie van de PvdA) en D66-senator Ruud Hessing. Radio 1, 13.15-14.00u.

Weekendcafé. Gesprek en optreden van pianist Louis van Dijk. Ook een optreden van de groep Jezebel. Radio 2, 16.02-18.00u.

Eurovisie-nacht. Uitzending van de 24 liedjes die 13 mei mee zullen doen aan het Eurovisie songfestival in Stockholm. Een deskundig panel met o.a. Jeroen van Merwijk en Fay Lovsky beoordeelt. Ook met Nederlands afgevaardigde Linda Wagenmakers en Belgische deelneemster Nathalie Sorce . Radio 1 & 2, 0. 02-6.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Onder meer over de oeuvre-tentoonstelling in Heino van de kunstenaars Hans Arp en Sophie Taeuber-Arp die nauw betrokken waren bij het dadaïsme en het ontstaan van de abstracte kunst; de vijfde dichtbundel met erotische sonnetten van Maria van Daalen. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
29 APRIL 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)