U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KLM staakt alliantie met Alitalia
KLM heeft de alliantie met de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia na anderhalf jaar verbroken. Reden is de onzekerheid rondom het vliegveld Malpensa en vertraging bij de privatisering van Alitalia.

Koningin Beatrix relativeert haar politieke invloed
Koningin Beatrix heeft gisteravond in een interview voor de NOS- televisie haar vermeende ongecontroleerde politieke invloed gebagatelliseerd. Het vraaggesprek werd een maand geleden opgenomen, voordat D66-leider Thom de Graaf de discussie over de modernisering van de monarchie startte. De koningin weigerde volgens de NOS in te gaan op een verzoek om het interview na de ontstane discussie te actualiseren.

'Zorreguieta wist van plan voor junta'
Jorge Zorreguieta, de vader van de Argentijnse vriendin van prins Willem-Alexander, wist al ruim voor de staatsgreep van 1976 dat een actieplan werd gemaakt voor de economische politiek van een militaire junta. Hij heeft mogelijk ook zelf meegewerkt aan het opstellen van een nieuw economisch model voor Argentinië onder militair gezag. Dit stellen verschillende bronnen bij mensenrechtengroeperingen, en onderzoekers in Argentinië.

Beursgang KPN Mobile uitgesteld om 'partner'
Telecomconcern KPN heeft de beursgang van zijn mobiele-telecomdivisie gisteravond onverwacht uitgesteld. Aanleiding tot het uitstel van vermoedelijk enkele maanden zijn gesprekken die het concern voert met een "mogelijke strategische partner". Meer bijzonderheden over samenwerking en identiteit van de Europese partner denkt KPN "binnen enkele weken te kunnen geven".

Dreigement tegen ontvoerden in Filippijnen
De moslimrebellen die afgelopen zondag 21 mensen op een Maleisisch eiland naar de Filippijnen ontvoerden hebben gedreigd hun slachtoffers te onthoofden als de Filippijnse regering geen nieuwe bemiddelaars inzet. De rebellen willen de regeringsbemiddelaar vervangen zien door de ambassadeur van Libië en de ambassadeurs van de landen waaruit de ontvoerden afkomstig zijn. De regering liet weten de eis af te wijzen.

Trichet verhoord in CL-onderzoek
De president van de Franse centrale bank, Jean-Claude Trichet, wordt binnenkort verhoord in het justitiële onderzoek naar fraude bij de bank Crédit Lyonnais. Het onderzoek richt zich op de financiële gang van zaken bij de bank in 1992 en 1993. Trichet was toen de hoogste ambtenaar op het ministerie van Financiën en verantwoordelijk voor bankzaken. De Fransman is de beoogd opvolger van president Duisenberg van de Europese Centrale Bank.

Zimbabwe: eind aan geweld
Leiders van de blanke boeren en van de organisatie van oorlogsveteranen hebben in Zimbabwe een akkoord bereikt dat voorziet in een beëindiging van het geweld tegen blanke boeren. Wel zetten de veteranen uit de onafhankelijkheidsstrijd van Zimbabwe de bezetting van naar schatting duizend boerderijen van blanke boeren voort.

Van Nistelrooij lang geblesseerd
PSV-aanvaller Ruud van Nistelrooij is zeker acht maanden uitgeschakeld. De revaliderende voetballer scheurde gisteren tijdens de training de voorste kruisband in zijn rechterknie af. Hij mist hierdoor het Europees Kampioenschap. Zijn transfer naar Manchester United is van de baan.

Groenfonds blijft fiscaal gunstig
Beleggen in natuur- en milieuvriendelijke activiteiten (groenfondsen) blijft fiscaal aantrekkelijker dan andere beleggingen. Het kabinet heeft gisteren besloten het nieuwe belastingstelsel op dit punt te wijzigen. Bestaande participaties in groenfondsen houden nog maximaal tien jaar de nu geldende fiscale voordelen. Voor beleggingen in groenfondsen wordt per 2001 een aanvullende aftrekpost gecreëerd.

Regering VS eist splitsen Microsoft
De Amerikaanse regering wil dat Microsoft in tweeën wordt gesplitst. Dat heeft zij de rechter gevraagd, die het softwareconcern eerder schuldig verklaarde aan overtreding van de anti-kartelwetten. De regering, een van de klagers in de rechtszaak, vindt de tweedeling de beste manier om te voorkomen dat Microsoft misbruik maakt van zijn macht.

Wolkenvelden
Morgen wolkenvelden, af en toe zon en in het oosten later enkele buien. Matige noordwestenwind. Middagtemperaturen 16 tot 21 graden, in het oosten iets hoger. Zondag en maandag een enkele bui, daarna droog en vrij zonnig. Vrij warm. Middagtemperatuur rond 19 graden.


NRC Webpagina's
29 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)