U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Uitgevers openen website
Televisiebedrijf HMG en de uitgevers VNU en PCM beginnen samen een website op Internet waarop particulieren en bedrijven nieuwe en gebruikte goederen kunnen kopen, verkopen en veilen. De website, www.spott.nl, krijgt ook een eigen televisieprogramma op RTL4.

T-Online hoger dan verwacht
Op de beurs in Frankfurt viel de introductie van Deutsche Telekom- dochter T-Online (Internet) beter uit dan verwacht. Hoewel de koersen in navolging van Wall Street over de hele linie zakten, opende T- Online 1,50 Euro hoger dan de uitgifteprijs van 27 Euro; rondom het middaguur was het fonds tot 33,45 Euro gestegen.

Red Beatrix!
Al meer dan een halve eeuw zijn ons koningshuis en de radio onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie kent niet de fiere foto waarop koningin Wilhelmina, gehuld in een nu hoogst dubieuze bontstola, krijgshaftig staat afgebeeld terwijl zij voor een indrukwekkende microfoon de onder het Duitse juk zuchtende Nederlandse bevolking toespreekt en opstookt tot verzetsdaden vanuit het verre veilige Engeland aan de andere kant van de Noordzee.

Koken op het web
Wat eten we vanavond? Wie regelmatig met deze vraag in het achterhoofd 's ochtends het huis verlaat om naar kantoor te gaan en geen zin heeft om er lang bij stil te staan, kan op het web te rade gaan om kinderen en partner 's avonds te verrassen met lekkere gerechten.

Louis Velleman overleden
Journalist Louis Velleman is zaterdag in zijn woonplaats Uden overleden. De veelzijdige reporter is 81 jaar geworden. Hij stierf aan een longaandoening. Zijn autobiografie 'Eigenlijk heet ik Levi' verschijnt dit weekeinde. Velleman heeft dit zo gewild. Velleman begon kort voor de oorlog als leerling bij Het Volk. In de oorlog, die hij op een onderduikadres doorbracht, liep hij tbc op. In 1947 kon hij bij Het Vrije Volk beginnen. Na twee jaar verscheen zijn eerste boek 'De dokter vertelt' over de praktijk van een plattelandsdokter. Ruim negen jaar later werd hij correspondent in Brussel, waar ook zijn radioloopbaan ( VARA) begon. In 1971 werd hij correspondent in Londen voor Het Vrije Volk, de VARA en de radio en de televisie van de NOS. Zijn documentaire over ds. Martin Luther King, gemaakt in 1975, werd niet alleen op de Nederlandse maar ook op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Het leidde tot het ere-burgerschap van Atlanta. Velleman, die ook actief lid was van een comité tegen de VUT, werkte tot recent voor De Groene Amsterdammer.

Vraaggesprek met Beatrix op tv
HILVERSUM, 17 APRIL. De NOS zendt vrijdag 28 april een vraaggesprek uit met koningin Beatrix, waarin zij onder meer spreekt over "haar werk in het landsbestuur". Verder komen aan bod komen het werk van de koningin in het buitenland, haar rol als symbool van nationale eenheid en haar werk als hoofd van het koninklijk huis. Het gesprek werd op 24 maart opgenomen, ruim voordat D66-fractievoorzitter De Graaf voorstelde de monarchie te hervormen. (ANP)


Vrijdag maakten de Amerikaanse beurzen een duizelingwekkende val en verloren recordaantallen punten. Met spanning werd dan ook vandaag naar de andere beurzen gekeken. Via Internet is goed, én live, bij te houden hoe de koersen verlopen. Bijna alle grote beurzen hebben een eigen website met actuele koersinformatie, en veelal bevatten de sites ook een uitleg over hoe de beurs werkt. Een overzicht is te vinden op de site van deze krant
(www.nrc.nl/Doc)

NRC Webpagina's
17 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)