U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Dames en Heren
Het is gek maar als ik iemand plechtig 'Dames en Heren' hoor zeggen, heb ik altijd de neiging om achterom te kijken, zodat ik kan zien waar ze zitten. Ik ben van de geboortengolvers en die hebben geen dames en heren meer voortgebracht, want dat hebben ze al vroeg afgeleerd van Annie Schmidt. Bij die aanhef 'Dames en Heren' denk ik aan Heer Bommel, de Vuist van Duys in zwart- wit en aan de komisch bedaagde 'dominee en de dames Groen'. Nu wil iedereen eeuwig vlot en jong zijn en de televisie is geen speciale avondvoorstelling meer.


T V   V O O R A F :


Ondergrondse dromers
Het is hier een vergaarbak van loners, single guys en misfits, zegt een van de mijnwerkers in de documentaire Fools Paradi$e van Hans Heijnen. Een ander zegt: "Negentig procent van de mijnwerkers hier is arm, slechts tien procent is rijk".


F I L M   V O O R A F :


Jarmusch' Paradise
Op 17-jarige leeftijd ontvluchtte Jim Jarmusch zijn geboorteplaats Akron en belandde in New York City. Al snel ontdekte hij dat het leven in de grote stad even saai en leeg kan zijn als in een provinciestad in Ohio. Het nihilisme dat Jarmusch tot zijn levensfilosofie maakte is terug te vinden in zijn films, van zijn debuut Permanent Vacation uit 1980 tot de ongewone western Dead Man met Johnny Depp en de samuraifilm Ghost Dog die nu in de bioscoop draait. Zijn tweede film, Stranger than Paradise, is zijn meest geroemde verbeelding van de totale zinloosheid van het leven.


NRC Webpagina's
17 APRIL 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)