U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Damrak houdt schade beperkt
Europese effectenbeurzen hebben de schade vanmorgen beperkt gehouden ondanks dramatische koersdalingen in de Verenigde Staten en Japan. De Amsterdamse beurs noteerde rond de middag een verlies van ruim twee procent. De beurzen in Azië, vanmorgen rond tien uur Nederlandse tijd gesloten, noteerden wel een zware koersval. In Japan, Hongkong en Maleisië daalden de koersen met vijf tot acht procent.

Oostenrijkse minister dreigt EU lam te leggen
Als de veertien EU-landen nog lang doorgaan met hun boycot tegen mede- lidstaat Oostenrijk, zullen ze dat gaan voelen. De Oostenrijkse minister van Financiën, Karl-Heinz Grasser, waarschuwt vanmorgen dat hij niet uitsluit dat zijn land besluitvorming zal tegenwerken.

Bemiddeling ruzie taxi's tevergeefs
Oud-hoogleraar arbeidsrecht M. Rood heeft afgelopen zaterdag zijn taak als bemiddelaar in het Amsterdamse taxiconflict beëindigd zonder dat de ruzie over de deregulering van het taxivervoer in de hoofdstad is beslecht.

Weer drie doden in Zimbabwe
De politieke situatie in Zimbabwe is grimmiger geworden nadat in het weekeinde drie aanhangers van de oppositie zijn vermoord. Aanhangers van de regeringspartij Zanu-PF doodden drie activisten van de Beweging voor Democratische Verandering (MDC), onder wie een blanke boer. Het aantal doden door het recente politieke geweld komt daarmee op vijf.

Zeven doden bij aanslag in disco
Bij een aanslag op een discotheek in een drukke uitgaanswijk van Lissabon zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeven doden gevallen. Meer dan zestig mensen raakten gewond nadat paniek uitbrak als gevolg van een gas dat in de discotheek werd gegooid terwijl het licht uitviel.

Rushdie auteur van boekenweekgeschenk
De Indiaas-Engelse schrijver Salman Rushdie zal het geschenk schrijven voor de Boekenweek van 2001. Hij is de eerste niet-Nederlandstalige schrijver die door de Stichting CPNB voor het traditionele Boekenweekgeschenk is benaderd. Zijn opdracht is vrij, maar zijn bijdrage past goed in het thema van de 66ste Boekenweek, die van 14 tot met 24 maart wordt gehouden: 'Het land van herkomst - Schrijven tussen twee culturen'.

Scheidsrechter staakt Ajax-AZ
Scheidsrechter Van Egmond heeft gisteren de voetbalwedstrijd Ajax-AZ vijf minuten stilgelegd. Ajax-supporters beledigden hem massaal nadat hij Ajacied Witschge een rode kaart had gegeven. De AZ-speler Boussatta werd ook voortdurend beledigd.

Website uitgevers
Televisiebedrijf HMG en de uitgevers VNU en PCM beginnen samen een website op Internet waarop particulieren en bedrijven nieuwe en gebruikte goederen kunnen kopen, verkopen en veilen.

Zacht
Weersverwachting voor morgen: vannacht opklaringen en zacht. Morgen zonnige perioden, later stapelwolken. Middagtemperatuur 15 graden. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag : licht wisselvallig en zacht. Middagtemperatuur 15 tot 18 graden.


NRC Webpagina's
17 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)