U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

T-Online zet toon technofondsen
Beursintroducties worden uitgesteld, overnames in aandelen komen op losse schroeven te staan. Het weglopen van de lucht uit vooral de technologieaandelen begint pijnlijke gevolgen te krijgen, en dat geldt niet alleen voor de benadeelde aandeelhouder in World Online.

Nieuwe media juist pluriform
De angst voor informatievervlakking als gevolg van overnames van televisieproducenten door kabelbedrijven, is volstrekt onterecht, vindt Manuel Kohnstamm.

Mediafusies zijn gevaarlijk
De overheid moet een veel krachtiger beleid voeren om machtsconcentratie in de media tegen te gaan. De burger dreigt de dupe te worden van de recente overnamegolf, vindt J.M. Smits.

Knus debuut op beurs van netwerk Newconomy
Na de afgang van World Online zet Newconomy, die participeert in Internet-bedrijven komende week de stap naar de effectenbeurs. Ook Datelnet heeft besloten dan naar de beurs te gaan. Het verhaal van twee 'moetjes'.

Wolters Kluwer laat zich niet door Internet opjagen
Nadat de deuren vorig jaar gesloten bleven, was de pers gisteren wel welkom op de aandeelhoudersvergadering van Wolters Kluwer

Ahold koopt Peapod in Amerika
Supermarktconcern Ahold heeft de verliesgevende Amerikaanse Internet-supermarkt Peapod overgenomen voor een bedrag dat op termijn oploopt tot 450 miljoen gulden. De overname is een breuk met de voorzichtige houding van Ahold tegenover Internet.

Foute prepaid-kaarten
Mobiele telefoonaanbieder Dutchtone heeft tussen de zeven- en achtduizend misdrukken van beltegoedkaarten in omloop gebracht. De codes op deze kaarten die de beller moet intoetsen zijn onjuist, waardoor de prepaid-beller zijn of haar beltegoed niet kan opwaarderen. Volgens een Dutchtone-woordvoerder is niet bekend hoe de foute codes op de kaarten terecht zijn gekomen. Een deel van de beltegoedkaarten is reeds verkocht. Het overige deel probeert Dutchtone zo snel mogelijk uit de handel te halen.

Gateway ziet winst fors stijgen
De Amerikaanse computerfabrikant Gateway heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 136 miljoen dollar (313 miljoen gulden), 37 procent meer dan in dezelfde periode in 1999. De omzet nam toe van 2,1 miljard dollar tot 2,34 miljard dollar. De vraag naar Gateway-computers was vooral groot bij consumenten, de zakelijke verkoop daalde. (ANP)


Wie in het kader van het Nationale Museumweekend een museum wil bezoeken maar nog niet weet welk, kan op Internet alvast de sites van enkele musea bekijken. Het Groninger Museum heeft bijvoorbeeld een prachtige site, waar zowel de collectie, als het exterieur van het museum zijn te bewonderen. (www.groninger-museum.nl). Ook het Stedelijk Museum (www.stedelijk.nl) en het Rijksmuseum (www.rijksmuseum.nl) tonen op hun sites een (deel van) de collectie. Een goed startpunt om meer sites te vinden, ook van de onbekendere musea, is Inform. (www.inform.nl/musea)

NRC Webpagina's
15 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)