U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Centrale Borssele niet eerder dicht'
De vervroegde sluiting van de kerncentrale Borssele is volgens haar eigenaar, de elektriciteitsproducent EPZ, van de baan. Een gedwongen sluiting van Borssele verdraagt zich niet met Europese regelgeving. Dit zegt ir. H. Droog, de directeur van EPZ.

Dow en Nasdaq maken diepe val
De indexen van de grote Amerikaanse aandelenbeurzen kelderden gisteren duizelingwekkend en verloren recordaantallen punten. De Dow Jones eindigde 616 punten, ofwel 5,6 procent, lager. De Nasdaq met zijn hightech-fondsen, kelderde 355 punten, ofwel 10 procent.

Kok: geen andere positie Beatrix
Premier Kok meent dat koningin Beatrix een "buitengewoon waardevolle" bijdrage levert aan de regering en haar grondwettelijke positie daarom niet moet veranderen.

Ziekenhuizen niet gewezen op fout in computer
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft ziekenhuizen niet ingelicht over een mogelijke onvolkomenheid in hun computersysteem, waardoor voor één patiënt verschillende bloedgroepen kunnen worden ingevoerd. De Inspectie was van deze onvolkomenheid op de hoogte door een sterfgeval in oktober in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam (AZR).

Extra geld voor terugdringen aantal WAO'ers
Het kabinet heeft gisteren ingestemd met maatregelen die staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) heeft voorgesteld om het aantal arbeidsongeschikten terug te dringen. Hiervoor wordt tot 2002 165 tot 200 miljoen gulden per jaar en daarna 100 miljoen per jaar extra uitgetrokken.

Kok: 18 miljard extra in drie jaar
Het kabinet heeft de komende drie jaar elk jaar ongeveer zes miljard gulden meer beschikbaar dan in het regeerakkoord was afgesproken. Onderwijs en Volksgezondheid krijgen samen jaarlijks bijna de helft van dit bedrag. Dat zei premier Kok gisteravond na de ministerraad.

Prijs voor Rem Koolhaas
Rem Koolhaas krijgt zaterdag 29 april op de Tempelberg in Jeruzalem de prestigieuze Pritzker Architectuurprijs uitgereikt, ook wel de Nobelprijs voor architectuur genoemd. Aan de Amerikaanse prijs is een bedrag van ongeveer 220.000 gulden verbonden.

Bolkestein: EU ontbeert leiders
Volgens Europees commissaris Frits Bolkestein streven Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië te veel hun eigen doelstellingen na.

DSB spoedig naar de beurs
De financiële dienstverlener DSB Groep van Dirk Scheringa gaat op korte termijn naar de beurs. DSB, voortgekomen uit Frisia, telt meer dan dertig ondernemingen.

Ronaldo pas eind dit jaar hersteld
De Braziliaan Ronaldo zal niet eerder dan eind dit jaar terugkeren op het voetbalveld. De aanvaller van Lazio Roma is donderdag in Parijs aan zijn knie geopereerd.

Aankoop Ahold
Supermarktconcern Ahold heeft de verliesgevende Amerikaanse Internet-supermarkt Peapod overgenomen voor een bedrag dat op termijn oploopt tot 450 miljoen gulden.

Rustig
Morgen af en toe zon, overwegend droog. Maximumtemperatuur 9 tot 13 graden. Vooruitzichten voor maandag t/m woensdag: Maandag eerst nog wat zon. De dagen erna opnieuw onbestendig. Maxima tussen 10 en 14 graden.


NRC Webpagina's
15 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)