U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Doe Maar
Doe Maar doet mij denken aan krakersrellen en kruisraketten, aan het fatalisme van begin jaren tachtig en aan de zinsnede 'totdat de bom valt'. Ik heb die periode grotendeels ontweken en toen ik weer in Nederland kwam wonen, in 1984, gingen de bandleden vrijwillig uit elkaar, op hun hoogtepunt, zonder te cashen.


T V   V O O R A F :


Gezever van voetbalgekken
Henk Spaan is terug bij de publieke omroep en dat zullen ze in Hilversum weten. Na ruim dertien jaar het intellectuele gezicht van Veronica te zijn geweest - geen prestatie om trots op te zijn - keert de 51-jarige schrijver/presentator terug bij de Vara, de omroep waarvoor hij in de jaren zeventig het memorabele radioprogramma Tussen start en finish maakte.


F I L M   V O O R A F :


Nénette et Boni
Het meisje dat drijft in het zwembad. Het blauwe oog van haar broer, Boni. De moedervlekken op zijn rug, als hij in het ochtendlicht sluimert en zijn verkrachtingsfantasieën tegen de toeschouwer fluistert. Voor de Franse regisseuse Claire Denis draait alles in haar films om lichamen. Lichamen die als een soort atomen om elkaar cirkelen, elkaar afstoten of aantrekken, kortstondige conjuncties vormen om dan weer uit elkaar te vallen. Dat die lichamen aan mensen toebehoren lijkt haar veel minder te interesseren, evenmin als de vraag waarom die mensen elkaar aantrekken of afstoten.


NRC Webpagina's
14 APRIL 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)