U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Brink weg bij World Online, koers hoger
Nina Brink heeft haar taken neergelegd als topvrouw van World Online.

WOL blijft in schaduw Brink
Het aftreden van Nina Brink verlost World Online niet van haar erfenis. Als een schikking uitblijft zal een uitputtend juridisch gevecht andere bezigheden van World Online in de schaduw stellen.

AZR klaagt ex-patiënte aan
Het Academisch Ziekenhuis Rotterdam (AZR) eiste gisteren voor de rechtbank van Rotterdam dat de Internetsite van een ex-patiënte onmiddellijk wordt opgeheven, op straffe van een dwangsom van duizend gulden per dag. Het ziekenhuis acht zich ernstig geschaad door 'onjuiste en kwetsende' uitspraken op de site.

Nina Brink weg bij 'een prachtig bedrijf'
Ze zou op wintersport zijn, ze zou onvindbaar zijn. Nina Brink zat de afgelopen dagen gewoon thuis in haar landhuis in Brasschaat. Alleen.

Nieuwe topman klaagt niet over zijn aandelen WOL
In een telefoontje van de raad van commissarissen werd Simon Duffy gisteren formeel op de hoogte gesteld van het vertrek van Nina Brink.

Beleggers claimen 'alles bij iedereen'
World Online ziet van verscheidene kanten schadeclaims naderen. Bedragen zijn nog niet bekend.

Reacties op vertrek van Nina Brink
Vier reacties op het vertrek van bestuursvoorzitter en oprichtster Nina Brink bij Internetaanbieder World Online.

Nina's Val
Nina Brink, de oprichtster van het Internet-bedrijf World Online, heeft de handoek in de ring gegooid.

Lust u bloemkool?
Twee weken geleden stond er een advertentie in de dagbladen van Uitgeverij Bruna met de kop: 'Karin Adelmund: "Wij helpen je wel!"' En daaronder werden twee cd-roms aangeprezen voor anderstaligen. Oftewel migranten en allochtonen zoals de doelgroep van deze cd-roms heden ten dage bekend staat.

Martijn haalt link van website
De pedofielenvereniging Martijn heeft gisteren de link van haar Internetpagina verwijderd, die volgens het Meldpunt Kinderporno op Internet kinderen doorverwijst naar een internationaal platform voor pedofielensites. Een landelijk digitaal rechercheteam houdt de website van Martijn in de gaten, zo werd gisteren bekend. Via een kinderrubriek op de site kon worden doorgeklikt naar het pedofielenplatform. Het meldpunt noemt dat " digitale kinderlokkerij".

Kabeltv-fusie in Japan
De twee grootste aanbieders van kabeltelevisie in Japan praten over een fusie. Het gaat om Jupiter Telecommunications en Titus Communications, zo schrijft de Japanse zakenkrant Nihon Keizai Shimbun. Beide bedrijven zijn in het bezit van 28 kanalen en hebben 660.000 abonnees. Het Amerikaanse Microsoft nam onlangs een belang van 60 procent in Titus Communications.

Ook Nissan en Renault in Internetproject
Renault en Nissan gaan deelnemen aan de elektronische marktplaats die wordt opgericht door concurrenten General Motors, Ford en DaimlerChrysler. Het project is bedoeld om zaken te doen met toeleveranciers, dealers en partners via Internet. De onderneming zal de vijf autofabrikanten een gezamenlijke koopkracht opleveren van 300 miljard dollar (690 miljard gulden), aldus het Japanse Nissan, dat voor bijna 37 procent eigendom is van het Franse Renault. (AP)

Sun Microsystems boekt forse winst
Sun Microsystems heeft in het laatste kwartaal van zijn eind maart afgesloten boekjaar een bedrijfsresultaat opgevoerd met 49 procent tot 436 miljoen dollar (1 miljard gulden). Dat was veel meer dan analisten verwachtten. De nettowinst van de Amerikaanse producent van software en netwerken kwam uit op 508 miljoen dollar. De omzet nam toe met 35 procent tot 4 miljard dollar. (AP)


Dit weekeinde is het Nationaal Museumweekend. Meer dan 550 musea zijn gratis of met een flinke korting te bezoeken, en een aantal musea organiseert speciale activiteiten. De site van het Museumweekend is echter nogal summier. Naast openingstijden en adressen, hebben de makers bijvoorbeeld geen links aangebracht naar de sites van musea, zodat de bezoeker al in de stemming kan worden gebracht voor een museumbezoek.
(www.museumweekend.nl)

NRC Webpagina's
14 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)