U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ministerie van OCW loopt leeg
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen loopt leeg. Afgelopen jaar stapte één op de vijf ambtenaren op. In drie jaar tijd haakte één op de drie topambtenaren uit de leiding van het departement af.

Nog dit jaar extra geld voor zorg en scholen
Het kabinet wil nog dit jaar honderden miljoenen guldens extra uittrekken voor onderwijs en volksgezondheid. De verhoogde uitgaven lopen op tot 2,5 miljard extra voor onderwijs en 1 miljard voor de zorgsector in 2002.

Doema stemt in met halvering atoomarsenalen
Na vele jaren touwtrekken heeft het Russische parlement vandaag de Start II-overeenkomst over de halvering van de Amerikaanse en Russische atoommacht geratificeerd. President Poetin bepleitte de ratificatie zelf in een toespraak tot de Doema. Uiteindelijk stemden 288 Doemaleden voor ratificatie, en 131 tegen. Daarmee is de laatste horde genomen op weg naar het terugbrengen van de nucleaire arsenalen van Rusland en de VS van zesduizend tot maximaal 3.500 kernkoppen voor het einde van het jaar 2007.

Cubaanse Elián nog niet bij vader
Het Cubaanse jongetje Elián Gonzalez is gisteren nog niet herenigd met zijn vader. De Amerikaanse regering zag na het aflopen van een ultimatum af van actie, omdat de oudoom die zich over de jongen heeft ontfermd weigerde mee te werken. Een hof van beroep heeft het ministerie van justitie later gevraagd nog niet in te grijpen.

Anticorruptiepartij wint in Zuid-Korea
De Zuid-Koreaanse president Kim Dae-jung heeft de verrassende toenadering tot aartsvijand Noord-Korea eerder deze week niet weten om te zetten in een overwinning bij de parlementsverkiezingen van gisteren. Regeringspartij en oppositie blijven elkaar in evenwicht houden.

Brink weg bij World Online, koers hoger
Nina Brink heeft haar taken neergelegd als topvrouw van World Online. In reactie op Brinks vertrek had het aandeel World Online vanmorgen een kleine opleving met bijna een procent op bijna 19 euro.

Regenachtig
Bewolkt en perioden met regen. Maximumtemperatuur 8 tot 12 graden. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: zondag enkele opklaringen en overwegend droog. Vanaf maandag opnieuw onbestendig aprilweer.


NRC Webpagina's
14 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)