U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

M A K E R S :
Nooit geziene beelden
"We zijn niet het Den Haag Vandaag van de geschiedenis. Geschiedenis is volgens ons meer dan politiek alleen. We willen een doos van Pandora zijn met verrassende kijkjes op het verleden."


T V   V O O R A F :


Negen spannende vragen over kinderbijslag
Het is net of hij het meteen tegen beter weten in tegen de kijker wil zeggen: dit wordt echt wèl een leuk programma. Ook al is het onderwerp dodelijk saai. "Dit is niet zomaar een quiz", begint Harmen Siezen het nieuwe Teleac/NOT-programma Wie het weet mag het zeggen. Niet zomaar een quiz, maar een quiz over de sociale zekerheid. Een onderwerp dat iedereen aangaat, maar niet iets waar je gemakkelijk een groot publiek mee bereikt.


F I L M   V O O R A F :


Nacht in de Stad
Behalve de low budget-serie Lolamoviola produceert de VPRO ook zogeheten single plays, op zich zelf staande televisiedrama's voor een normale prijs. Bij het zondag uitgezonden Nacht in de Stad mocht de al sinds zijn eindexamenfilm Horror vacui (1993) 'veelbelovende' regisseur Boris Paval Conen voor het eerst een beetje in de bus blazen, en dat valt aan het resultaat af te zien.


F I L M   V O O R A F :


Naoorlogs tuig
Alle walging over mensen die zich de hele dag in huizen, bussen of verkleed als nazileider laten filmen verbleekt bij VPRO's actualiteitenprogramma Lopende Zaken van zondag. Een verzameling joodse ijdeltuiten heeft besloten dat fatsoen en historisch besef niet gelden als je jezelf tot Centraal Joods Overleg benoemt.



Nieuws voor de mobiele Europeaan
Maandag opent de Europese nieuwswebsite Prezz.com, een site voor de Europese burger die het gevoel Nederlander of Duitser te zijn voorbij is en zich vooral door de Euro met andere Europeanen verbonden weet. Een gesprek met oprichtster en directeur Guikje Roethof (43), voormalig Tweede Kamerlid voor D66, journaliste bij HP/De Tijd en actrice.


NRC Webpagina's
8 APRIL 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)