U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

DNB-chef Wellink waarschuwt:
Oost-Europa niet te snel in muntunie

AMSTERDAM, 8 APRIL. Het proces van toetreding van de groep Midden- en Oost-Europese staten tot de Economische en Monetaire Unie verloopt veel te snel. Aansluiting van deze landen bij de gezamenlijke Europese munt kan "buitengewoon schadelijk" uitpakken voor de stabiliteit van de euro. Die waarschuwing uit de president van De Nederlandsche Bank, A. Wellink, vandaag in NRC Handelsblad.

Verkoop Schelde is onzeker door forse tegenvaller
VLISSINGEN, 8 APRIL. De verkoop door de staat van de Koninklijke Schelde Groep (KSG) in Vlissingen (marinebouw, 1200 werknemers) aan Damen Shipyards in Gorkum is volgens diverse betrokkenen uiterst onzeker geworden.Belangrijke reden is dat forse te genvallers naar voren zijn gekomen in een boekenonderzoek dat Damen bij KSG laat uitvoeren.

D66-leider wil modernisering van monarchie
DEN HAAG, 8 APRIL. D66-leider De Graaf bepleit drastische 'modernisering' van de monarchie. Het erfelijke staatshoofd zou niet langer deel moeten uitmaken van de regering, niet meer betrokken moeten zijn bij kabinetsformaties en uit de Raad van State moeten treden. De Graaf zei dit gisteravond in het RTL-televisiejournaal. Behalve GroenLinks en de SP steunt geen enkele fractie in de Tweede Kamer zijn pleidooi.

Boerenbond heeft vermogen van twee drie miljard
TILBURG, 8 APRIL. De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) beschikt over een vermogen van twee tot drie miljard gulden. Dat blijkt uit een onderzoek naar het financiële vermogen van de boerenbond.

Franssen naar Zuid-Holland
DEN HAAG, 8 APRIL. J. Franssen, burgemeester van Zwolle, is benoemd tot commissaris van de koningin in Zuid-Holland. Hij volgt 3mei zijn partijgenoot D. Luteijn op, die waarnemer was van J.Leemhuis.

Twee doden bij schietpartij
UTRECHT, 8 APRIL Twee mannen zijn gisteravond om het leven gekomen bij een schietpartij in een woning in Utrecht. In het huis van een 31- jarige vrouw schoot haar 37-jarige ex-vriend haar huidige vriend neer. Volgens de politie heeft de schutter daarna zichzelf van het leven beroofd. De bewoonster van het pand aan het Thomas Kempisplantsoen bleef ongedeerd.

Eis 5 jaar in zaak Van Cotthem
ROTTERDAM, 8 APRIL. Tegen de vier verdachten in de zaak-Van Cotthem zijn celstraffen van één tot vijf jaar met tbs geëist. Daniel van Cotthem (17) werd in januari in het station van Vlaardingen op zijn hoofd geslagen. Een dag later overleed hij.

'Geen experiment met softdrugs'
DEN HAAG, 8 APRIL. Het kabinet wil geen lokale experimenten met de teelt van softdrugs, waardoor coffeeshops gecontroleerd via 'de achterdeur' softdrugs geleverd kunnen krijgen. Dat zei premier Kok naar aanleiding van de drugsnotitie 'Het pad naar de achterdeur' van minister Korthals.

België vraagt Rwanda vergeving
BRUSSEL, 8 APRIL. De Belgische premier Verhofstadt heeft gisteren namens zijn land Rwanda om vergeving gevraagd voor de fouten die België in de periode van de genocide in 1994 heeft gemaakt.

PSV dicht bij titel
ROTTERDAM, 8 APRIL. PSV behaalde gisteravond een 4-0 zege bij Fortuna Sittard. PSV kan nu volgende week in de thuiswedstrijd tegen Cambuur het landskampioenschap behalen.


NRC Webpagina's
8 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)