U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ophef over Clinton- interview DiCaprio
Dat filmsterren president van de Verenigde Staten kunnen worden, betwijfelt sinds Ronald Reagan niemand meer. Maar dat een Hollywood- acteur zich verbeeldt journalist te kunnen zijn, dát gaat de Amerikaanse pers wat erg ver.

'Vlucht' model agiteert Fransen
,À Londres, citoyens!", riep Marianne, het beeldmerk van de Franse republiek, in een tekening op de voorpagina van kwaliteitskrant Le Monde deze week. Het was meteen de enige ironie die het blad zich veroorloofde in zijn berichtgeving over de "belastingoorlog", die tussen Frankrijk en Groot-Brittannië gaande zou zijn.

Griekse verkiezingen in greep van tv
Filmregisseurs spelen daags voor de verkiezingen in Griekenland een doorslaggevende rol. Het gaat niet om inhoud, maar om massa. "Leve Kostas!"

Unilever wint zaak over domeinnamen
Unilever krijgt 21 domeinnamen voor zijn merken op Internet terug van het bureau Namespace dat die namen had geregistreerd. Het gaat om adressen van websites met bekende merken als www.cupasoup.nl, www.organics.nl en www.glorix.nl. Dat heeft de rechter in Amsterdam gisteren bepaald in een kort geding dat was aangespannen door het Nederlands-Britse Unilever, producent van onder meer Magnum-ijs en Omo-waspoeder.

Consumenten dolen door GSM-oerwoud
Concurrentie genoeg op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie, maar transparantie ho maar. De Consumentenbond wil kappen in het oerwoud.

Babbelboxen gaan plat
Wie van de lagere telefoontarieven in het weekend gebruik wilde maken om eens lekker te gaan chatten, heeft grote kans bedrogen uit te komen. Uit woede over de voortdurende aanvallen van 'hackers' hebben beheerders van computerservers in vrijwel heel Europa en een deel van de Verenigde Staten het dataverkeer op het zogeheten IRC-netwerk (Inter Relay Chat) stilgelegd. De actie, die gistermiddag is begonnen, duurt tot vanavond acht uur.

Nooit geziene beelden
"We zijn niet het Den Haag Vandaag van de geschiedenis. Geschiedenis is volgens ons meer dan politiek alleen. We willen een doos van Pandora zijn met verrassende kijkjes op het verleden." Ad van Liempt is eindredacteur van Andere Tijden en praat enthousiast over het historische magazine dat sinds 12 maart wekelijks zo'n 200.000 kijkers trekt.


Het Amerikaanse televisiestation Fox heeft ontdekt dat iedereen eigenlijk zijn eigen nieuwslezer en journalist wil zijn. Op de site van Foxnews kunnen bezoekers dan ook een eigen uitzending creëren. Je klikt op de kop van een nieuwsbericht, of selecteert meerdere interessante berichten, en Fox zet de bijbehorende beelden achter elkaar. De bezoeker kan vervolgens kiezen welke modemsnelheid voor zijn computer geschikt is, en de beelden worden één voor één afgespeeld. Ook is het mogelijk in het beeldenarchief van Fox te zoeken.
(www.foxnews.com/video/main.sml)

NRC Webpagina's
8 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)