U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Boos
Een openbarend moment in Het Schaduwkabinet van Felix Rottenberg over de dwang tot hogere kijkcijfers. Wouke van Scherrenburg van Den Haag Vandaag vertelde over haar scherpe, niet sensationele vraagtechniek. Als ze bijvoorbeeld volkshuisvestingspecialist Adri Duivesteijn een vraag zou stellen, zou die luiden: "Waarom bent u zo kwaad op Remkes?"


T V   V O O R A F :


Met mijn machtige camera
Voor het eerst kan ik me vinden in het motto Auslnder Raus. Dat is nu ik de Nederlander Rob Muntz 10 minuten lang door Wenen heb zien marcheren. Verkleed als Hitler, met een fles Zyklon B over de schouder. "Eins, zwei, eins, zwei", bralt Muntz. "Endlösung. Sieg Haider. Ausweis Bitte. Ordnung muss sein."


T V   V O O R A F :


Gepiep en geklaag
Een research-programma over defensie-orders in Nederland: dat klinkt veelbelovend. In omringende landen sneuvelden de voorbije jaren grote politieke reputaties op financiële dwarsverbanden van partijen met militaire industrieëlen. Willy Claes in België en Helmut Kohl in Duitsland beleefden hun vrije val nadat werd onthuld dat hun partijen (de Vlaamse SP en de Duitse CDU) hun karige kas lieten spekken door defensie-ondernemers. Zijn er goede, objectieve argumenten voor de veronderstelling dat zulke zaken aan Nederland voorbij gaan?


NRC Webpagina's
21 MAART 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)