U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

NAVO-chef: meer geld Kosovo nodig
BRUSSEL, 21 MAART. De internationale gemeenschap moet dringend "de noodzakelijke middelen, zowel personeel, vooral politiemensen, als fondsen" ter beschikking stellen voor de veiligheid en wederopbouw van Kosovo. Deze noodoproep doet NAVO-chef Lord Robertson in een vanmiddag verschenen rapport ter gelegenheid van het eenjarig jubileum van de NAVO-luchtaanvallen tegen Joegoslavië.

Akkoord joodse tegoeden: 400 mln
Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 21 MAART. De joodse gemeenschap krijgt van de staat 400 miljoen gulden als compensatie voor de gang van zaken bij de teruggave van in de Tweede Wereldoorlog geroofde bezittingen. De Indische gemeenschap krijgt 250 miljoen, de zigeunergemeenschap 30 miljoen. Dit heeft het kabinet vanmorgen bekendgemaakt.

Wiegel verlaat Eerste Kamer
DEN HAAG, 21 MAART. VVD-senator H. Wiegel legt per 31 maart zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer neer. Wiegel heeft dit vanmorgen per brief meegedeeld aan de voorzitter van de Eerste Kamer. Wiegel, VVD-senator sinds juni 1995, voert aan dat hij zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer en zijn verschillende andere functies niet langer kan combineren. "De laatste tijd heb ik steeds meer het gevoel gekregen dat het lidmaatschap van de Eerste Kamer mij zal kunnen gaan belemmeren in het optimaal uitoefenen van een aantal van mijn andere verantwoordelijkheden", aldus Wiegel.

Wouters weg bij Ajax, Adriaanse nieuwe trainer
AMSTERDAM, 21 MAART. Ajax heeft vandaag trainer Jan Wouters ontslagen. Willem II-coach Co Adriaanse volgt de 39-jarige trainer volgend seizoen op. Tot die tijd neemt Hans Westerhof, hoofd jeugdopleidingen bij Ajax, de taken van Wouters waar. De positie van de ontslagen coach stond al enige tijd onder druk wegens de tegenvallende resultaten. Afgelopen zondag verloor Ajax in Amsterdam met 1-0 van FC Twente. Dat gebeurde uitgerekend tijdens de viering van het honderdjarig bestaan. Wouters trad in december 1998 aan als opvolger van de Deen Morten Olsen.

Overcapaciteit hartcentra groeit
DEN HAAG, 21 MAART. De hartcentra kampen met een groeiende overcapaciteit. Het aantal uitgevoerde openhartoperaties neemt al enkele jaren af. De vraag naar dotterbehandelingen groeit minder dan werd aangenomen.

Onvrede over Vinex-bouw
NIEUWEGEIN, 21 MAART. Makelaars van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zijn ontevreden over de bouw van woningen op de zogenoemde Vinex-locaties. Op veel plaatsen wordt niet gebouwd wat de consument vraagt.

World Online zakt verder in
AMSTERDAM, 21 MAART. De koers van het aandeel World Online is vanmorgen verder ingezakt. Rond het middaguur noteerde het een koers van 33,05 euro, een verlies van 11,6 procent ten opzichte van het slot van 37,40 euro gisteren en de introductiekoers van 43 euro op vrijdag.

Johan Anthierens (62) overleden
AMSTERDAM, 21 MAART. De Belgische journalist Johan Anthierens is gisteren op 62-jarige leeftijd overleden. Anthierens schreef boeken over Willem Elsschot en Jacques Brel, maar was vooral bekend door zijn columns en zijn optreden in radio- en tv-programma's.

Rotterdams fonds
ROTTERDAM, 21 MAART. Een Rotterdams charitatief fonds wil duidelijkheid over de ruim 60.000 gulden die het stortte in het Rotterdams burgemeesterfonds dat eerder onder beheer was van oud-burgemeester Peper. In het KPMG-onderzoek staat dat Peper geld uit dit burgemeestersfonds voor hem 'persoonlijk' heeft aangewend. Peper ontkent dit.

Lente!
Vanavond en vannacht lokaal dichte mist. Minima 0 tot 4 graden. Morgen optrekkende mist en vooral 's middags flinke zonnige perioden bij maxima van 9 tot 13 graden. Donderdag vrij zonnig, maar vanaf vrijdag toenemende bewolking gevolgd door regen. Maxima van circa 12 graden.

NRC Webpagina's
21 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)