U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  



World Online op de beurs

Overzicht van alle artikelen over World Online.

Dwars geweten
De journalist Johan Anthierens, in België gezien als een notoir dwarsligger en in Nederland als de scherpzinnigste aller Vlamingen, is gisterochtend op 62-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan lymfeklierkanker. Anthierens schreef bevlogen boeken over zijn idolen Willem Elsschot en Jacques Brel, maar was vooral bekend als de man die in radio- en tv-programma's en in pamflettistische columns en essays trachtte zijn landgenoten een geweten te schoppen.

Beursgang lijkt duurbetaald
Ging World Online vrijdag veel te duur naar de beurs? Niet alleen beleggers lijden schade. De afkalvende koers kan het bedrijf mogelijk een half miljard euro aan kapitaal schelen.

Conquistador van de verwachting
Voor de één is hij een visionair, voor de ander een praatjesmaker. Maar over één ding zijn vriend en vijand het eens: saai is het niet geweest sinds Juan Villalonga als onbekend bankier Telefónica kwam leiden. De Spaanse veroveraar in het digitale tijdperk slokt nu ook Endemol op. Nederland is gewaarschuwd.

Voorstel VS: Internet belastingvrij
Een Amerikaanse adviescommissie voor handel via Internet heeft besloten het Internet voorlopig belastingvrij te houden. Dat zal de commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven, meedelen aan het Congres.

Leuk, niet suf
De reclamewereld wacht een vette kluif. Sinds vorige week bekend werd dat de Belastingdienst een nieuw reclamebureau zoekt, wrijft het vak zich in de handen. Het ministerie van Financiën geeft circa 24 miljoen gulden per jaar aan reclame uit, waarvan een fiks deel naar de promotie van de belastingen gaat. Een bureau dat zo'n opdrachtgever binnen haalt, kan de vlag uitsteken.

Schikking Hewlett-Packard en Xerox
De Amerikaanse printerfabrikanten Hewlett-Packard en Xerox hebben besloten tot een schikking van de rechtszaken die ze wederzijds hadden aangespannen wegens inbreuk op patenten. Beide bedrijven zeiden gisteren dat ze hiertoe besloten hadden om verdere kosten van de langdurige juridische strijd te besparen. Over de inhoud van de schikking zijn geen mededelingen gedaan. De juridische strijd tussen de twee begon in mei 1998. (AP)

Tie neemt Amerikaans bedrijfje over
Software-ontwikkelaar Tie, dat in maart een beursnotering kreeg, neemt het Amerikaanse SPS Solutions over. SPS Solutions maakt software waarmee bedrijven elektronisch zaken kunnen doen. De Amerikanen behaalden in 1999 een omzet van omgerekend 22 miljoen.

Winst Twentsche Kabel verder omhoog
De groei in de ICT-sector heeft vorig jaar de uitkomsten van Twentsche Kabel gunstig beïnvloed. De omzet ging met 12 procent omhoog naar bijna 1,2 miljard gulden. De nettowinst nam toe met 13 procent tot 66 miljoen. De resultaten over 1999 zijn volgens verwachtingen. Twentsche Kabel had ook een buitengewone bate van 7,8 miljoen uit de verkoop van het belang in collega NKF aan concurrent Draka. Voor het lopende jaar voorziet het bedrijf verdere winstgroei


De Internet Society Nederland deed onderzoek naar het gebruik van Internet in Nederland. Dertig procent van de Nederlanders geeft volgens dat onderzoek aan 'het nut van Internet niet in te zien'. Om ze er kennis mee te laten maken start de Internet Society Nederland met een televisieprogramma, en geeft de organisatie degenen die al wel online zijn meer informatie op de site Hoe Moet Dat Nu? (www.hoemoetdatnu.nl)

NRC Webpagina's
21 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)