U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Waterplassen
Hoe het gen van een vlieg mensen zou kunnen genezen. Dat legde Noorderlicht uit in een wervelend beeldverhaal over een vreselijke ziekte die spieren verandert in botten, zodat de patiënt uiteindelijk helemaal verstijft. We kregen praktijkvoorbeelden te zien, röntgenfoto's van verbotte lichamen, een opname van de bewuste vlieg die weer eens lekker zijn voorpootjes tegen elkaar stond af te wrijven en een reeks wetenschappers die in groeiend enthousiasme naar de conclusie praatten.


T V   V O O R A F :


'Sta op en verander de rotzooi'
In het standaarwerk De Stijl, in het begin van de jaren tachtig uitgegeven door het Stedelijk Museum in Amsterdam en door Kröller-Müller in Otterlo, wordt de naam van Nelly van Doesburg één maal genoemd en dan nog in een bijzin als het over haar man Theo gaat. Voorts staat ze op een onscherp fotootje van een atelier; dat althans vermeldt het bijschrift want te herkennen is ze niet.


F I L M   V O O R A F :


Dichter op de Zeedijk
De beroemde foto van op straat rock en rollende Jordaanbewoners, Lindengracht 1955, komt tot leven in Gerrard Verhages televisiefilm Dichter op de Zeedijk. Het is een jaar of acht later, en midden in de rosse buurt, voor een café aan de Oudezijds Kolk, dansen de Amsterdammers in de zomerzon.


NRC Webpagina's
16 MAART 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)