U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vijftien miljard aan extra meevallers
De overheid heeft dit jaar en volgend jaar een meevaller van nog eens 15 miljard gulden te verwachten, bovenop eerder berekende meevallers. Dit staat in een concept van het Centraal Economisch Plan (CEP).

Aangifte tegen Peper wegens korting dienstauto
Oud-burgemeester A. van Poppel van het Brabantse Bergeyk heeft aangifte gedaan tegen ex-minister Peper, omdat de 'bekende Nederlander'-korting op zijn dienstauto strafbaar zou zijn. Van Poppel, in 1995 ontslagen, baseert zich op rechterlijke uitspraken dat hij strafbaar handelde door het accepteren van een korting.

Spielberg maakt project Kubrick af
De Amerikaanse regisseur Steven Spielberg zal een sciencefiction- filmproject (Artificial Intelligence) voltooien waarmee zijn vorig jaar overleden collega Stanley Kubrick dertig jaar bezig was.

ING steekt 4,4 miljard in Internet
Beleggers hebben vanochtend enthousiast gereageerd op de bekendmaking van ING om 4,4 miljard gulden in de ontwikkeling van Internetdiensten te steken.

Groeiend protest VS tegen dure olie
Protesten tegen stijgende Amerikaanse brandstofprijzen nemen toe. Congresleden in Washington willen alle financiële en militaire hulp aan OPEC-landen afsnijden.

Philipsfabriek mag nog niet dicht
Philips mag zijn spaarlampenfabriek in Terneuzen nog niet overhuizen naar Polen. Dat heeft de Ondernemingskamer in Amsterdam vandaag bepaald. Philips heeft de ondernemingsraad te laat ingelicht en moet opnieuw overleggen.

ECB-rente hoger
De Europese Centrale Bank verhoogt de rentetarieven met een kwart procentpunt. Het belangrijkste tarief, de basis-herfinancieringsrente, gaat van 3,25 procent naar 3,5 procent.

Meer zon
Wolkenvelden, in het oosten eerst nog (mot)regen. Maximumtemperatuur circa 10 graden. Matige noordwestenwind. Vooruitzichten voor zaterdag t/m dinsdag: zaterdag wolkenvelden, vanaf zondag perioden met zon en droog. Koudere nachten, overdag rond 10 graden.


NRC Webpagina's
16 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)