U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Internet-beursgang kent chaotische start in Parijs
Een dag voordat World Online in Amsterdam naar de beurs gaat, is de beursgang van de Franse Internet-aanbieder LibertySurf vanmorgen chaotisch begonnen.

World Online is een zeepbel
World Online gaat morgen naar de beurs. De geschatte beurswaarde van dit Internet-bedrijf doet de waarde van een oude reus als ABN Amro verbleken. Maar intussen zijn sommige Internet-fondsen al danig gekelderd. Hun kwetsbaarheid staat symbool voor de kwetsbaarheid van de Nieuwe Economie, meent Arjen van Witteloostuijn.

Hot.com
ls iemand nog twijfels mocht hebben over de aantrekkingskracht van de Nieuwe Economie, dan helpt de beursintroductie, morgen, van World Online hem waarschijnlijk over zijn bedenkingen heen.

Provider scoort slecht
Internet-aanbieder World Online is straks miljarden waard op de beurs. Hoe verhoudt deze waarde zich tot de kwaliteit van de provider? "Ik ben het spuugzat om nog abonnee te zijn".

Woordvoerder Matthijsse machteloos
Richard Matthijsse, woordvoerder van nu ex-minister Peper, is een alleskunner in politiek Den Haag, maar dit keer zat het hem niet mee.

Per e-mail vragen om geld voor onderwijs
Www, punt, puntje-puntje, punt nl. Een reclameboodschap op de radio eindigt tegenwoordig vaak met een verwijzing naar een Internetsite.

Email op staal
Ik denk dat ik weet hoe u het bovenstaande heeft gelezen. Het overkwam mezelf vijf jaar geleden toen ik het in de Rotterdamse Kunsthal aantrof op een plaatje bij een kunstwerk van de Amerikaan Tom Wesselman. Het duurde even tot het tot me doordrong dat het om email ging, niet e- mail.

Blair geeft Kok een e-lesje
Premier kok sprak gisteren in Londen met collega Blair over de aanstaande EU-top in Lissabon. En passant kreeg hij een lesje e- government.

Een regionaal baken op het web
De grote Nederlandse uitgevers hebben het ontwikkelen van Internet- diensten tot kernactiviteit verheven. Maar wat houdt elektronisch uitgeven in de praktijk in? Wegener zoekt zijn kracht in de regio.

Zoutloze principes
Het wordt beschouwd als het toppunt van onbeleefdheid: zout op het bord strooien alvorens het eten wordt opgeschept. Terwijl degene die dat doet juist niet zo onbeleefd wil zijn om reeds na de eerste hap de zoutpot te pakken teneinde goed te maken wat in de keuken is nagelaten.

Miljarden ING in Internet
ING steekt de komende drie jaar 2 miljard euro (4,4 miljard gulden) in de ontwikkeling van haar dienstverlening via Internet. Het financiële concern, dat eerder een nettowinst over 1999 van 3,22 miljard euro bekendmaakte, denkt dit jaar meer dan 10 procent winstgroei per aandeel te realiseren.

SAP richt onderdeel op in VS
Het Duitse softwareconcern SAP richt voor ongeveer 1 miljard mark (1,16 miljard gulden) een dochterbedrijf op in de Amerikaanse staat Californië. Het bedrijf gaat SAP's activiteiten op het gebied van Internetmarkten beheren. De stap naar online markten volgt op het succes van SAP's nieuwe product, het Internetportaal mySAP.com, dat bedrijven moet helpen om zowel onderling als met klanten zaken te doen via Internet. (Bloomberg)

E.piphany koopt branchegenoot
E.piphany, een producent van software dat elektronische data analyseert, neemt branchegenoot Octane Software over voor 2,4 miljard dollar (5,5, miljard gulden) in aandelen. Dit maakten beide Amerikaanse bedrijven gisteren bekend. E.piphany had in 1999 een omzet van 19,2 miljoen dollar. De huidige marktwaarde van het bedrijf, dat vorig jaar naar de beurs is gegaan, bedraagt 9,1 miljard dollar. Octane zette in 1999 3 miljoen dollar om. (Bloomberg)

Intel neemt Deense Giga over
Intel, de grootste chipfabrikant ter wereld, neemt de Deense branchegenoot Giga over van het Deense elektronicaconcern NKT. De Amerikaanse chipmaker betaalt 1,25 miljard dollar (2,8 miljard gulden) in contanten voor het Deense bedrijf, dat is gespecialiseerd in het ontwerp van communicatiechips voor optische kabelnetwerken. (Bloomberg)

Britse Sema doet overname in VS
Het Britse computerconcern Sema heeft het Amerikaanse softwarebedrijf LHS overgenomen. Daarmee is een bedrag van 4,7 miljard dollar (10,7 miljard gulden) in aandelen gemoeid. Het fusieresultaat wordt een van 's werelds grootste leveranciers van computerdiensten aan de telecomindustrie. (AP)


Morgen begint onder leiding van Prins Willem-Alexander het Wereld Waterforum. In Den Haag zullen tot en met 22 maart honderden waterspecialisten uit de hele wereld praten over de watercrises die ons bedreigen. De site van het forum bevat naast informatie over het forum, water en links naar watersites, ook een virtueel forum met beeld en geluid. Hierdoor kan het congres ook via de computer gevolgd worden. (www.worldwaterforum.org)

NRC Webpagina's
16 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)