U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Turkse aspirant-omroep stopt ermee
De Turks Nederlandse Radio Televisievereniging (TNRT) stopt ermee. De aspirant-omroep zal geen licentie aanvragen om op het publieke net uit te zenden. Het lukt de omroep niet voor 31 maart 20.000 aspirant-leden te vinden. Dit zei oprichter en voorzitter Riza Seref gisteravond in het televisieprogramma Barend & Van Dorp.

Beleggers zijn nog steeds hopeloos ouderwets
Alle klachten van het establishment ten spijt over de jonge honden met hun Internet-bedrijven die de beurs onveilig maken, zal datzelfde establishment de deuren van zijn gerenommeerde instituties moeten openzetten voor de provo's van de nieuwe tijd, meent Menno Tamminga.

VNU: geen winstgroei in 2000
VNU heeft de nettowinst vorig jaar met 2 procent zien dalen tot 245 miljoen euro (539 miljoen gulden). Wegener Arcade daarentegen behaalde een winstgroei van 2,7 procent tot 88,2 miljoen gulden. Beide uitgevers maakten vanmorgen de resultaten over 1999 bekend.

Lucht betrekt boven tech-sector
Vrijdag volgt de eerste notering van World Online. Dat wordt nagelbijten: het beursklimaat begint wat tegen te zitten.

Bescherming privé-gegevens goed voor e- commerce
Akkoord EU, VS over data De EU en de VS rondden gisteren een akkoord af over bescherming van privé-data, wat van groot belang is voor e-commerce. Lidstaten en Europarlement buigen zich er weldra over.

Duitsland gaat IT-yuppen van buiten EU importeren
Duitsland heeft te weinig computerdeskundigen. Daarom wil bondskanselier Schröder op korte termijn 20.000 buitenlandse specialisten toelaten uit India, Polen en de ex-Sovjet-Unie. Import- yuppies moeten vaart brengen in de Duitse economie.

Veronica: een naam, een blad en een zak geld
Veronica heeft zich losgemaakt van de Holland Media Groep en mag zijn naam meenemen. De omroepvereniging gaat nu met een zak geld, maar zonder tv-station en programma's, de boer op om zich van een nieuwe toekomst te voorzien.

Hoezo monopolie?
Wie zich zorgen maakt dat kabelbedrijf UPC zijn monopoliepositie in vele delen van het land misbruikt om vooral zenders van eigen makelij aan te bieden, overwege een schoteltje. Daarmee maak je immers in één klap een eind aan de macht van de monopolist bij je thuis.


Een 'entertainmentportal' noemt directeur Fons van Westerloo van SBS de vandaag gelanceerde website sbsnet.nl. "De eerste aanzet voor de integratie van televisie en Internet." Samen met producent Endemol brengt SBS via drie 'playgrounds' interactieve televisie op het web. Nieuwe en bestaande programma's van SBS6 en Net5 krijgen een plek op een van de drie playgrounds 'love', 'live' en 'play'. De 'love playground' wordt een site over liefde, met cyberdating en het programma All you need is love. Op 'live' komen de Big- Brotherklonen De Bus en De meiden van 5 (binnenkort op Net5: vijf vrouwen plus een man dag en nacht gefilmd in een huis in Amsterdam). 'Play' biedt online computerspellen. SBS en Endemol rekenen op 10 miljoen bezoekers per maand. (www.sbsnet.nl)

NRC Webpagina's
15 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)