U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Caramba
Het is een onherroepelijk beeld, zo'n zwaar, viermotorig vliegtuig dat in de mist opstijgt met ex- dictator Pinochet erin. Geen demonstrant die het nog kan stoppen. De nieuwsprogramma's konden er geen genoeg van krijgen, want het lijkt net een stripverhaal.


T V   V O O R A F :


Dodelijk saai en volgzaam
"Ik heb puisten. En andere ongemakken, net zoals andere mensen", zegt Kate Winslet, beroemd door haar rol in de film Titanic, in een interview in Beau Monde. Het is typisch voor de teneur van dit glamourblad, dat er vooral op uit lijkt de gewone mens achter de ster te onthullen. Geen vuige schandalen, geen onduidelijke foto's genomen vanuit de struiken, maar positieve verhalen over het huiselijk leven van de rich and famous van Hilversum en Hollywood. En dat bleek een gat in de markt toen VNU in 1995 Beau Monde lanceerde: de eerste jaren steeg de oplage spectaculair.


F I L M   V O O R A F :


Lawrence of Arabia
Hoewel Lawrence of Arabia bijna drieënhalf uur lang is, heeft geen enkele vrouw tekst. David Leans opvolger van The Bridge on the River Kwai is dan ook een echte mannenfilm. Dat wordt benadrukt door zowel de locatie - eindeloze woestijnvlaktes waar de zon genadeloos op de rotsen slaat - als de historische setting, het Noord-Afrikaanse front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Behalve een klassieke avonturenfilm en een stijlvol oorlogsverhaal is Lawrence of Arabia bovenal een goed uitgewerkt psychologisch drama dat stijf staat van het testosteron.


NRC Webpagina's
3 MAART 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)