U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hof veroordeelt Blaskic tot 45 jaar
Het Joegoslavië-tribunaal heeft vandaag de Bosnisch-Kroatische generaal Tihomir Blaskic veroordeeld tot een celstraf van 45 jaar. Blaskic heeft volgens het tribunaal etnische zuiveringen tegen moslims in Centraal-Bosnië in de lente van 1993 geleid.

Zalm: uitgaven nu naar voren halen
Minister Zalm (Financiën) is bereid de extra uitgaven voor 2001 en 2002 nu al en in het komende jaar te besteden. De minister komt hiermee tegemoet aan de wens van de drie coalitiepartners in de Tweede Kamer.

Oppositie wil uitleg over auto's bewindslieden
Oppositiepartijen in de Tweede Kamer willen dat premier Kok nadere uitleg geeft over de regels voor dienstauto's van bewindslieden. De coalitiefracties reageren terughoudend op het bericht dat minister A. Peper (Binnenlandse Zaken) de regels voor dienstauto's overtreedt.

Hulp op gang aan Mozambique
De internationale hulp aan het door watersnood getroffen Mozambique is vandaag sterk opgevoerd met de aankomst van goederen, helikopters en militairen uit de Verenigde Staten en Europa.

Vondst cocaïne in diplomatieke post Suriname
In de diplomatieke post uit Suriname is afgelopen woensdag op Schiphol een partij van negen kilo cocaïne aangetroffen. Naar aanleiding van het drugstransport heeft het ministerie van Buitenlandse zaken gisteren de Surinaamse ambassadeur in Nederland, E. Azimullah, ontboden.

Auteur: Mak citeerde slordig
Geert Mak heeft in zijn boek 'De eeuw van mijn vader' op slordige wijze gebruik gemaakt van eerder verschenen artikelen in deze krant over de betrokkenheid van Waffen-SS'ers bij de politionele acties in Nederlands- Indië. Dat schrijft de auteur van deze artikelen, Chris van Esterik.

Euro-rente blijft stabiel
De zwakte van de euro geeft reden tot zorg over de inflatie-ontwikkeling in het eurogebied en het vertrouwen in de Europese munt. Dit heeft president Duisenberg van de Europese Centrale Bank (ECB) gezegd.

Romme pakt titel op 5.000 meter
Schaatser Gianni Romme heeft vanmorgen in Nagano zijn wereldtitel op de 5.000 meter geprolongeerd. Tweede werd Bob de Jong.

Koud
Weersverwachting voor zaterdag: wisselend bewolkt en enkele hagel- of sneeuwbuien. Koud met maxima rond 4 graden. Matige tot krachtige noordwestenwind. Vooruitzichten tot woensdag: wolkenvelden, ook af en toe zon en op de meeste dagen droog. Geleidelijk minder koud.


NRC Webpagina's
3 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)