R A D I O E N T E L E V I S I E
|
NIEUWSSELECTIE
S e l e c t i e
Televisie
|
S E L E C T I E T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN 2 Vandaag. Aandacht voor de koppelingswet die morgen in de Tweede Kamer wordt geëvalueerd en een reportage over de WAO waarin - zo blijkt - veel te veel mensen met psychische klachten terechtkomen. Ned.2, 17.35-18.43u.
Netwerk. Reportage over het oorlogvoeren met computers. De Amerikanen hebben in de oorlog met Kosovo aanvallen met computers op Servië uitgevoerd. In Nederland is men actief om eigen computers te beschermen en die van de vijand lam te leggen. Ned.1, 20.30-21.00u.
Nova. Onder meer een reportage uit Sleeswijk-Holstein, waar Duitse deelstaatverkiezingen worden gehouden en een portret van CDU-kandidaat Volker Rühe, die de gedoodverfde winnaar was. De affaire-Kohl gooide echter roet in het politieke eten. Ned.3, 22.32-23.025u.
DOCUMENTAIRES Politiewerk. Derde deel in de serie met portretten van politiediensten gaat vanavond over de Politieluchtvaartdienst. Deze dienst beschikt over een speciale helikopter die is uitgerust met een videocamera waarmee bij grote evenementen ongeregeldheden op de grond worden geregistreerd. TV2, 19.27-19. 58u.
Urbania. Portretten van een 17-jarige Hindoestaanse, homoseksuele jongen met politieke ambities; en de altijd bier drinkende, bij het Leger des Heils verblijvende, André. Ned.3, 19.53-20.25u.
The crime squad. Serie over een team misdaadbestrijders dat vanavond de wereld van de antiekhandelaar behandelt. Grafrovers verkopen Europese artefacten aan de hoogste bieders. BBC1, 20.30-21.00u.
Terzake. Over de moeilijke relatie tussen wetenschappers en industrie. Hoewel de universiteiten toch voor het grootste deel met gemeenschapsgelden werken, wordt hun onderzoek hoe langer hoe meer gestuurd door economische wetten. Zo kan het gebeuren dat wetenschappers moeten zwijgen op congressen over hun resultaten omdat de industrie dat zo wil. Canvas, 20.30-20.55u.
NPS.Doc.: Tilburgers. Portretjes en fragmenten die een beeld geven van de industrie en bevolking van Tilburg. Ned.3, 20.52-21.41u.
Natural born genius. Onderzoeker Robert Plomin probeert het gen te vinden dat verantwoordelijk is voor de intelligentie van de mens. Hij vraagt zich af hoe het komt dat de ene mens intelligent is en de andere mens dom en in hoeverre intelligentie een aangeboren eigenschap is. Discovery, 21.00-22.00u. Dokument: Scènes uit een scheiding. Zie tv-vooraf. Ned.1, 22.51-23.36u. Panorama. Over een ziekenhuis in Liverpool waar de organen van vele kinderen bewaard werden omdat ze zonder toestemming van hun ouders werden verwijderd. Afl.: Lost children. BBC1, 23.00-23.40u.
PRAATPROGRAMMA Hardtalk. Gesprek met de 26-jarige Martha Lane Fox, mede-oprichtster van het Internetbedrijf Last Minute.com dat o.a. vliegreizen, hotelreserveringen en kaartjes voor het theater verkoopt. Het achttien maanden oude bedrijf heeft inmiddels een miljoenenomzet. BBC World, 20.30-21.00u.
Het elfde uur. Gesprekken met CDA-politicus Theo Meijer, met kardinaal Simonis over de veranderingen in de katholieke kerk en met journaliste Els de Temmerman over haar boek De meisjes van Aboke. TV2, 22.08-23.00u.
AMUSEMENT & DRAMA Angel. Zie tv-vooraf. Fox, 20.30-21.30u.
Mylène de la Haye, P.A. De presentatrice van dit programma 'assisteert' advocaat Abraham Moszkowicz die onder meer optreedt als verdediger van Desi Bouterse en ook bekend is van rechtszaken van de zingende politieman Franklin Brown, Hakkelaar Johan V., Etienne U. en Heineken ontvoerder Cor van Hout. RTL5, 22.45-23.15u.
FILM Lorenzo's Oil (George Niller, 1992, VS). Nauwgezette reconstructie van de geschiedenis van het Amerikaanse echtpaar Augusto en Michaela Odone, dat zich weigerde neer te leggen bij de aangekondigde dood van hun zoontje Lorenzo, bij wie in 1984 op 5-jarige leeftijd de stofwisselingsstoornis X-ALD werd geconstateerd. Ze gingen met succes op zoek naar een medicijn. Niet alleen een 'case study' van een zeldzame ziekte, ook een evenwichtige analyse van de tegenstrijdigheid tussen de belangen van patiënten enerzijds en de artsen en medische onderzoekers anderzijds. Regisseur Miller vermijdt sentimentele heroïek en Susan Sarandon en Nick Nolte spelen fenomenaal. RTL4, 21.00-23.30u., met reclame.
Body Snatchers (Abel Ferrara, 1992, VS). Regisseur van Bad Lieutenant geeft in tweede remake (na die van Philip Kaufman uit 1978) van Don Siegels film uit 1954 een nieuwe draai aan het oorspronkelijke verhaal van de buitenaardse 'peulen', die aardbewoners vermoorden en hun gedaante aannemen. Bij Ferrara zijn het vooral militairen die als geprogrammeerde, anonieme zombies door de mand vallen. Stevige huishoudkwaliteit. ZDF, 22.15-23.40u., nagesynchroniseerd.
Kansas City (Robert Altman, 1996, VS). Eenvoudige variatie op Altmans panoramische ensemblefilms speelt in zijn geboorteplaats Kansas City in de jaren dertig en vertelt drie samenhangende verhalen, gecentreerd rond de Hey-Hey-Club, waar alle lijnen van het corrupte politieke stelsel samenkomen én waar de beste jazzmusici van het land in jamsessies de nieuwe swing perfectioneren. Met Jennifer Jason Leigh, Miranda Richardson, Harry Belafonte en moderne jazzcoryfeeën als James Carter, Craig Handy, Joshua Redman, Nicholas Payton, Geri Allen en Christian McBride. ARD, 1.05-2.55u., tweetalige uitzending.
Girls! Girls! Girls! (Norman Taurog, 1962, VS). Lichtgewicht vehikel voor Elvis Presley. Hij kan maar geen keuze maken uit verzameling dames. Morgen, SBS6, 14.10-15.50u., met reclame.
aanbevolen
|
NRC Webpagina's
21 FEBRUARI 2000
|
Bovenkant pagina |