U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

CNN één dag taboe
De Turkse raad van toezicht op de audiovisuele media heeft bepaald dat de nieuwszender CNN-Türk een dag uit de lucht moet wegens een paneldiscussie die zij op 13 januari uitzond.

Het web op met chemie
Hoe brengt je een 'wereldidee' in de praktijk? Twee jonge ondernemers zien brood in het elektronisch handelen in chemieproducten. Zij vonden financiers voor hun plan, volgens deskundigen een van de eerste realistische ideeën voor e-commerce in Nederland. Over twee weken moet de website de eerste orders kunnen verwerken.

Pete Felleman (1921-2000)
Op 21 mei 1953 organiseert promotor Paul Acket in het Rembrandt Theater in Eindhoven een jazzconcert in navolging van zijn Amerikaanse collega Norman Granz. Een concert als een jamsession, waarbij jazzmusici van verschillende leeftijd en disciplines vrijwel niet gerepeteerd met elkaar samenspelen.

E-mailverwarring
Wouter ter Haar heeft een naamgenoot in Amsterdam die heel veel van hem af weet. Wouter ter Haar uit Amsterdam ontvangt namelijk sinds enkele weken de e-mail van Wouter ter Haar uit Velp.

Europese Commissie bekijkt telecomfusie
De Europese Commissie start een gedetailleerd onderzoek naar de voorgenomen fusie van de Amerikaanse telecombedrijven MCI Worldcom en Sprint. Dit heeft een woordvoerder van eurocommissaris Mario Monti (Mededinging) vanmorgen bevestigd. Het diepgaande onderzoek, dat vier maanden duurt, is de tweede fase in de procedure die in januari met een standaardonderzoek begon. MCI Worldcom en Sprint, de nummer twee en drie in de Amerikaanse ondernemingen voor lange-afstandstelefonie, kondigden hun fusie met een waarde van 130 miljard dollar vorig jaar in oktober aan. Volgens de woordvoerder van eurocommissaris Monti concentreert het onderzoek van de Europese Commissie zich onder meer op de diensten voor snel Internetverkeer. (Hans Buddingh', Brussel)

KLM stapt in Internetreisbureau
Luchtvaartmaatschappij KLM en enkele Europese collega's willen samen een Internetreisbureau opzetten. Op die manier hopen de maatschappijen miljoenen op ticketverkoop- en marketingkosten te besparen. Het project Online Travel Portal moet de concurrentie aangaan met Internetbedrijven zoals travelcity.com, die ook tickets verkopen via Internet. Behalve KLM zouden onder meer Air France, British Airways, Lufthansa en Swissair meedoen. Volgens de KLM zijn de verschillende partijen nog in overleg. "We zijn nog bezig met een haalbaarheidsonderzoek", zegt een woordvoerster. "Het is nog lang niet zeker dat het doorgaat." (ANP)


Internet is een Nederlandse zoekmachine rijker: Altavista.nl. Bij de start vorige week claimde AltaVista al 95% van het Nederlandse web geïndexeerd te hebben. Zoeken op eigen naam (ego-zoeken) is een handig vergelijkingsmiddel met al bestaande zoekmachines. Zo levert zoeken op 'NRC' 23589 hits op bij AltaVista, 69366 bij Vindex en 5336 bij Zoek.nl. Maar de kwantiteit van hits hoeft niks te zeggen over de kwaliteit van de gevonden pagina's. (www.altavista.nl)

NRC Webpagina's
21 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)