U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Excuses Japan slachtoffers WO II
Japan biedt zijn "oprechte excuses" aan de Nederlandse oorlogsslachtoffers aan voor het lijden dat hun tijdens de Tweede Wereldoorlog is toegebracht. Dit heeft de Japanse premier Keizo Obuchi vandaag verklaard.

Politie Tilburg houdt 236 voetbalsupporters aan
De politie van Tilburg heeft gisteren bij een uit de hand gelopen demonstratie van voetbalsupporters 236 fans aangehouden. Het waren bijna allen aanhangers van Feyenoord, dat tegen Willem II speelde. De supporters, onder wie ook sympathisanten van Ajax, NAC, NEC, PSV en FC Utrecht, voerden in Tilburg actie tegen de combiregeling. Die verplicht supporters georganiseerd naar zogenoemde risicowedstrijden te reizen: ze moeten in dat geval een buskaartje en een entreebewijs kopen.

Zes doden bij brand in woonhuis in Groesbeek
Bij een uitslaande brand zijn zondagmorgen in Groesbeek zes mensen om het leven gekomen. Onder hen bevinden zich vier kinderen, twee van 4 en twee van 5 jaar.

Veehouder mag meer mest leveren
Veehouders mogen de komende drie jaar meer mest produceren dan tot nu toe was afgesproken. Ook krijgen ze meer mogelijkheden hun bedrijf te beëindigen.

Bush na zege weer favoriet
Gesterkt door een grote zege in South Carolina, zaterdag, voert de Republikeinse presidentskandidaat George W. Bush weer campagne als de grote favoriet voor de nominatie van zijn partij. De strijd met zijn rivaal John McCain heeft zich verplaatst naar Michigan en Arizona, waar morgen wordt gestemd.

Vredesmacht vernederd in Mitrovica
Woedende Serviërs verjoegen gisteren Amerikaanse soldaten van de vredesmacht KFOR uit Mitrovica in Kosovo. De Amerikanen zochten er illegale wapens. KFOR zet die zoekoperatie ondanks de incidenten voort.

Anatoli Sobtsjak (62) overleden
In een sanatorium nabij Kaliningrad is gisteren Anatoli Sobtsjak (62) overleden, een van de meest prominente leiders uit het tijdperk van Gorbatsjov en later burgemeester van St. Petersburg.

Freek: verbrand boek van Mulisch
"Dit boekje moet verbrand worden in de piste van Carré", zegt cabaretier Freek de Jonge, met in zijn hand het boekenweekgeschenk van Harry Mulisch: Het theater, de brief en de waarheid. In zijn show keert De Jonge zich tegen Mulisch omdat die in zijn boek de geënsceneerde ontvoering van acteur Jules Croiset in 1987 goedpraat. De Jonge werd zelf ook met ontvoering door Croiset bedreigd.

Hundertwasser (71) overleden
De Oostenrijkse schilder en architect Friedensreich Hundertwasser (71) is zaterdag overleden na een hartaanval. Hundertwasser woonde sinds 1977 in Nieuw Zeeland. Hij stond bekend om het gebruik van felle kleuren.

Ochtendnevel
In de ochtend nevelig en kans op mist. Later opklaringen en plaatselijk een regenbuitje. Zwakke tot matige westelijke wind. Middagtemperatuur circa 7 graden. Vooruitzichten tot zaterdag: Licht wisselvallig. Met name op donderdag kans op regen. Middagtemperatuur ongeveer 8 graden.


NRC Webpagina's
21 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)