U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over de Europese Vogelrichtlijn en het plan van staatssecretaris Faber van Natuurbehoud om 50 nieuwe natuurgebieden aan te wijzen. Ned.2, 17.35-18.43u.

Nova. O.m. een reportage over de commotie die is ontstaan over de jongste reclamecampagne van kledingbedrijf Benetton. Voor de campagne liet het bedrijf Amerikaanse ter dood veroordeelden fotograferen. Ned.3, 22.33-23.03u.

PRAATPROGRAMMA

Hardtalk. Gesprek met de vader van James Mawdsley die in Birma een gevangenisstraf van 17 jaar uitzit voor het verspreiden van literatuur tegen het ondemocratische bewind in het land. Vader David, net terug van een bezoek aan zijn zoon, vertelt over de geestelijke en lichamelijke martelingen in de gevangenis. BBC World, 20.30-21.00u.

Heilig vuur. Discussie over de noodzaak van een verzorgingshuis voor homoseksuele ouderen tussen Wolf Huis, initiatiefnemer van een wooncomplex voor homoseksuelen, en tegenstander John van Zundert van het centrum voor ouderen in Amsterdam. Ned.1, 22.31-22.58u.

DOCUMENTAIRES

Noorderlicht: Het familiegeheim. De vondst van een 25.000 jaar oud kinderskeletje in een verlaten Portugese vallei lijkt er op te wijzen dat Neanderthalers en Vroeg Moderne Mensen een zeer intiem contact hadden: ze brachten gemeenschappelijke nakomelingen voort. Ned.3, 20.20-20.48u.

Rare streken. Natuurrampen confronteren de mens telkens weer met zijn nietigheid. Als de aarde beeft of schuift, staan wij machteloos met al onze kennis en technologie. Aardverschuivingen en lawines kunnen we niet voorkomen, maar wel voorspellen en dat kan een hoop onheil besparen. Canvas, 20.55-21.55u.

Zembla. Terreur tussen de rails. Dagelijks worden conducteurs in de trein en op de tram geconfronteerd met scheldende, klierende en agressieve passagiers. De Nederlandse Spoorwegen hebben wederom maatregelen aangekondigd om het geweld terug te dringen. Conducteurs vertellen over hun ervaringen. Ned.3, 21. 16-22.00u.

Het andere gezicht. Door allerlei excessen lijkt de jacht op de seksuele misdadiger definitief geopend. Maar hoe zit het met de mensen die bij de zedenpolitie werken en beroepsmatig contact hebben met zowel daders als slachtoffers? Ned.1, 21.36-22.00u.

Body chemistry. Slot van een serie over het menselijk lichaam behandelt wat er met de hersens van mannen en vrouwen gebeurt als zij verliefd worden. BBC2, 22. 30-23.20u.

37ø. Steeds meer vaders klimmen op de barricade om ervoor te zorgen dat ze het recht behouden hun kinderen na een scheiding te blijven zien. Afl.: Radikale Vter. ZDF, 22.30-23.00u.

Die ZDF-dokumentation. De vervalsing van auto-onderdelen kan dodelijke ongelukken veroorzaken. Handelaren die er niet voor terugdeinzen geld te verdienen aan deze vervalsingen, komen op de hele wereld voor. Afl.: Tödliche Geschfte. ZDF, 23.00-23.30u.

Made in Britain. Serie waarin een kijkje wordt genomen achter de schermen van de London Fashion Week met vanavond aandacht voor de invloed op de mode-industrie van mensen die culturele en socio-economische trends analyseren. BBC2, 0.20-1.00u.

The History Channel - Geschichte erleben. Over Dracula, de graaf die als vampier het bloed van levenden uitzuigt en zijn slachtoffers als vampiers achterlaat. Hij is de hoofdrolspeler in de roman uit 1897 van de Ierse schrijver Bram Stoker. Daarmee werd Dracula een van de bekendste horrorverhalen ter wereld. ZDF, 0.30-1.15u.

AMUSEMENT

Urbanus. Registratie van de one-man-show Urbanus in het echt van de Belgische komiek Urbanus. De show is een van de hoogtepunten uit de carrière van de Belg die al meer dan vijfentwintig jaar in het vak zit. RTL4, 22.00-23.00u.

FILM

Rends-moi la clé (Gérard Pirès, 1981, Frankrijk). Relatiedrama met verliefde en jaloerse ex-echtgenoten. Catherine (Jane Birkin) werkt bij een uitgeverij en woont samen met de eveneens gescheiden zakenman Charlie. Haar nog altijd verliefde ex-echtgenoot trekt bij hen in om de memoires van een gangster te bewerken. De jaloerse ex-vrouw van de zakenman zorgt voor herrie. TV5, 18.15-20.00u.

Escape from Alcatraz (Don Siegel, 1979, VS). Authentieke ontsnapping uit gevangenis op eiland in San Francisco Bay, begin jaren zestig, stond model voor effectieve gevangenisthriller. Low-key-hoofdrol van Clint Eastwood. SBS6, 20.30-22.40u., met reclame.

Everybody Wins (Karel Reisz, 1990, Engeland/VS). Door Arthur Miller geschreven, pompeuze film noir. Privé-detective Nick Nolte aanvaardt opdracht van wispelturige femme fatale Debra Winger en stuit in Connecticut op web van corruptie. Veronica, 20.30-22.15u., met reclame.

Buffy the Vampire Slayer (Fran Rubel Kuzui, 1992, VS). Zie Film-vooraf. Fox, 21.30-23.00u.

The Fence (Peter Pistor, 1994, VS). Regiedebuut van voormalige Berlijnse projectontwikkelaar is bescheiden studie naar een Amerikaanse loser. Voormalige jeugdgedetineerde - hij vermoordde uit zelfverdediging zijn vader - blijft veroordeeld tot criminele subcultuur. Veronica, 22.15-23.50u., onderbroken door reclame.

Valmont (Milos Forman, 1990, Frankrijk/Engeland). Vierde verfilming van Choderlos de Laclos' brievenroman Les liaisons dangereuses uit 1782, waarin de verdorven Franse aristocratie zich overgeeft aan een listig, strategisch seksspel. Luchtig, oppervlakkig, laf en teleurstellend. Met Colin Firth, Annette Bening, Meg Tilly. BBC1, 0.50-3.00u.

Eskimo (W. S. Van Dyke, 1933, VS). Curieuze kroniek, met documentaire inslag, van het leven van een Eskimo-jager en zijn familie. ARD, 1.00-2.50u., zwart-wit, nagesynchroniseerd.

aanbevolen

NRC Webpagina's
15 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)