U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Telekom geeft alle scholen gratis Internet
Deutsche Telekom wil alle 40.000 scholen in Duitsland gratis toegang tot Internet geven. Dat heeft bestuursvoorzitter Ron Sommer het weekeinde in Berlijn bekendgemaakt bij de opening van het nieuwe Telekom-kantoor.

Beurs beziet regels bij introductie
De Amsterdamse effectenbeurs onderzoekt of de regels voor het vaststellen van de koers bij beursintroducties moeten worden aangepast. Aanleiding daarvoor is de chaotische beursgang van het Internetbedrijf Via Networks afgelopen vrijdag, waarbij in Nederland twee keer zoveel voor het aandeel werd betaald als in de Verenigde Staten.

Peter-Jan en de tere kinderziel
Peter-Jan Rens, mislukt als presentator van een late praatshow, is terug bij zijn oude stiel. Bij RTL4 is hij weer meneer Kaktus, en in die gedaante het middelpunt van het programma Telekids op de vroege zaterdagochtend. Tevens heeft hij met zijn eigen productiebedrijfje een nieuwe reclamespot gemaakt voor de snoepjes van Haribo. Die sluit naadloos bij het programma aan. Want ook hierin is hij meneer Kaktus. Jarenlang zwom hij als Dagobert Duck door een zee van kleurig snoepgoed, hetgeen de fabrikant een omzetstijging van ruim 30 procent heeft opgeleverd. Nu is hij een duikelaartje dat telkens onderuit gaat onder een bombardement van Haribo.

Minister Peper zet declaraties op Internet
Minister Peper (Binnenlandse Zaken) wil vandaag zijn declaraties op Internet zetten. Dat heeft de woordvoerder van de bewindsman gisteren bekendgemaakt. De lijsten zouden meteen kunnen worden gepubliceerd, maar er moeten nog een aantal gegevens worden 'weggelakt', die de privacy van Peper schaden. De Raad van State oordeelde vorige week in hoger beroep dat Peper zijn declaratieformulieren openbaar moet maken als daar om wordt gevraagd. De woordvoerder vindt het voor de hand te liggen dat het ministerie de declaraties op de eigen site - www.minbzk.nl - zet.

Journalisten: boycot Seselj
Journalisten van de onafhankelijke media in Servië hebben gisteren besloten de ultra-nationalist en vice-premier Vojislav Seselj te boycotten, nadat hij hen vorige week beschuldigde van verraad. "Het besluit is een protest tegen het dreigen door de leider van de Radicale Partij met arrestatie en executie van journalisten", aldus een verklaring van de Vereniging van Onafhankelijke Journalisten. "We roepen andere media op ons voorbeeld te volgen." Volgens Seselj worden de journalisten betaald door Amerika en werken ze "in het belang van degenen die Serviës kinderen hebben gebombardeerd". Op een persconferentie waarin hij de Amerikaanse, Franse en Britse geheime diensten beschuldigde van de moord op de Joegoslavische minister van Defensie stelde hij journalisten medeverantwoordelijk voor de moord. "Jullie allemaal die worden betaald met Amerikaans geld zijn erger dan de ergste criminelen. Julie denken toch niet dat jullie aan liquidatie kunnen ontkomen?" (Reuters)

Miljard voor Internet in arme landen
De Wereldbank en de Japanse investeerder Softbank steken 500 miljoen dollar (1,1 miljard gulden) in Internetprojecten in ontwikkelingslanden. Volgens beide initiatiefnemers zijn de miljoenen een poging om de 'digitale kloof' tussen rijke en arme landen te verkleinen. De investeringen van de Wereldbank lopen via International Finance Corporation (IFC), dat projecten van de bank begeleidt in de particuliere sector van ontwikkelingslanden. IFC steekt 50 miljoen dollar in het bedrijf Softbank Emerging Markets (SBEM); Softbank 150 miljoen. IFC participeert ook in al ontwikkelingsfondsen van Softbank in Latijns-Amerika en China, waardoor het totale bedrag aan investeringen op 500 miljoen dollar uitkomt. SBEM gaat vanaf maart werken vanuit Silicon Valley.


Wie gisteren tot zijn schrik een Valentijnskaart in de bus vond, maar zelf niets heeft gestuurd, kan vandaag nog altijd snel een e-kaartje sturen. Keuze te over op Internet. Sites als the Seduction Place (www.14feb.com) geven suggesties voor cadeaus (die meteen online zijn te bestellen). Kaarten zijn onder meer te vinden bij 123Greetings (www.123greetings.com) en virtuele bonbons en ander snoepgoed kunt u versturen via de site met die naam (www.virtualchocolate.com).

NRC Webpagina's
15 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)