U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onrust om toezicht in gezondheidszorg
Bij de regionale inspecties voor de gezondheidszorg is grote onrust ontstaan over de reorganisatie die begin maart zal worden doorgevoerd.

Kok: ruimte voor extra uitgaven èn verkleinen schuld
Minister-president Kok vindt dat het kabinet door de gunstige economische ontwikkeling zowel de staatsschuld versneld kan aflossen als extra geld kan besteden aan met name zorg en onderwijs. "Voor beide is ruimte, beide is nodig voor onze toekomst." Dat zei Kok gisteren op een PvdA-bijeenkomst over de vergrijzing.

CDU voorlopig beboet met 41 miljoen mark
De CDU in Duitsland krijgt in de zwartgeldaffaire een eerste boete opgelegd van 41,35 miljoen mark. Dat heeft Bondsdagpresident Wolfgang Thierse vandaag bekendgemaakt.

Oostenrijk vangt bot in Brussel
Veertien ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie hebben gisteren het verzoek van hun Oostenrijkse collega, Ferrero-Waldner, afgewezen om zowel in Brussel als in de Europese hoofdsteden normaal te gaan samenwerken.

Internationale aanpak hooligans
Nederland en België gaan de komende maanden voorafgaand aan het voetbaltoernooi Euro 2000 informatie met het Verenigd Koninkrijk uitwisselen over relschoppers die eerder zijn veroordeeld voor wangedrag.

Anton Dreesmann plotseling overleden
De ondernemer Anton Dreesmann, voormalig topman van het detailhandelsconcern Vendex, is vanochtend onverwachts overleden in een ziekenhuis in Utrecht. Hij is 76 jaar geworden. Dreesmann was in de jaren zeventig en tachtig de vormgever van wat hij zelf een 'modern conglomeraat' noemde, een internationaal concern rond de Vroom & Dreesmann-warenhuizen.

Huren mogen met maximaal 3,8 procent omhoog
De huren mogen op 1 juli met maximaal 3,8 procent stijgen. Staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting) komt daarmee tegemoet aan de wens van een meerderheid in de Tweede Kamer, die een maximum van 4,25 procent te hoog vond.

Morgen af en toe zon, enkele winterse buien met kans op onweer. Maximum:
5 graden. Aan zee krachtige zuidwestelijke wind. Donderdag nog een paar winterse buien. De dagen erna meest droog. 's Nachts een graadje vorst, overdag circa 5 graden. In het weekeinde zachter


NRC Webpagina's
15 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)