U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Verschijningen
De vrouw met de 147 persoonlijkheden, dat lijkt op het verdwenen kermisnummer "Stella met de vier borsten". Ik ken de tekst over Stella van buiten: "Zij heeft vier natuurechte borsten. Zij is geboren in Zuid-Afrika. Zij was de jongste telg van een groot gezin. Haar halsje is een beetje uitgegroeid tot de lengte van twee meter".


T V   V O O R A F :


Vragen over sippe Chinezen
Er zaten twee Chinese meiden van een jaar of dertien in de Amsterdamse metro. Ze spraken Chinees met elkaar en giechelden zoals alle dertienjarige meisjes dat over de hele wereld doen. Bij de halte Nieuwmarkt stapte het ene meisje uit. 'Doei!' zei ze. 'Doei!' riep de andere. Ze bedoelden: dag, maar dat zegt niemand meer.


F I L M   V O O R A F :


The Best Intentions
Ingmar Bergman maakte in 1982 zijn laatste film, maar blijft nog steeds doorschrijven en anderen van scripts voorzien. In 1992 vertrouwde hij de Deense regisseur Bille August het script van The Best Intentions toe, het verhaal van de stormachtige ontmoeting, omstreden verloving en het moeizame huwelijk van zijn eigen ouders, Henrik Bergman en Anna Akerblom. August (Pelle de veroveraar, Twist and Shout) maakte er een mooie, lange, soms langzame film van die de Gouden Palm in Cannes won. Belangrijkste troef is de fenomenaal acterende cast, waaronder Pernilla August als Anna (terecht bekroond met 'Beste Actrice') en een fraaie bijrol van Max von Sydow.


NRC Webpagina's
2 FEBRUARI 2000


Videoclip


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)