U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Peper moet zijn bonnen overleggen
Minister Peper (Binnenlandse Zaken) moet binnen tien dagen alle onderliggende bescheiden van zijn declaraties als bewindsman aan de openbaarheid prijsgeven. Freelance journalist D. Berts had de rechter ten tweeden male om een uitspraak gevraagd om overlegging van de gedetailleerde declaraties af te dwingen.

Gehannes in kabelland
In de wereld van kabel- en abonneetelevisie gaat niet altijd alles zoals het zou moeten. Een kleine bloemlezing uit recente stommiteiten.

Fletcher vergroot belang in Baan
Fletcher heeft gemeld dat het zijn belang in softwaremaker Baan heeft uitgebreid tot 6,7 procent. Eind vorig jaar had Baan van 210 miljoen dollar (474 miljoen gulden) aan leningen opgenomen van deze Amerikaanse investeringsmaatschappij. Dit betekend dat Fletcher intussen ongeveer de helft van deze leningen aan Baan heeft omgezet in aandelen.

BT schrapt 3.000 banen na winstdaling
De winst van British Telecom (BT), de grootste telefonie-onderneming van Groot-Brittannië, is in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar gekelderd met 23,9 procent. BT verdiende door de felle concurrentie veel minder aan zijn traditionele (vaste) telefoondiensten dan verwacht en zag de uitgaven aan mobiele telefonie, Internet en andere nieuwe diensten zoals de distributie van data stijgen. De winst over de eerste negen maanden daalde van 595 miljoen pond sterling (2,1 miljard gulden) tot 453 miljoen pond. BT zal 3.000 banen schrappen, zo'n 10 procent van het totaal.


Er komen steeds meer Internetmiljonairs. Deze mensen hebben vaak zo hard gewerkt dat ze nooit tijd hadden om een partner te ontmoeten. Het e- zine Women.com wil deze eenzame dotcom-ondernemers helpen. Het heeft tien van de aantrekkelijkste uitgezocht en laat de lezeressen daar nu uit kiezen. Voor inventieve vrouwen is het niet moeilijk om een e-mailadres te achterhalen voor een persoonlijker contact. (www.women.com/sex/dating/svmen)

NRC Webpagina's
2 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)