U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onverwacht grote zege voor McCain in New Hampshire
MANCHESTER, 2 FEBR. De Republikeinse senator John McCain heeft gouverneur George W. Bush gisteren een onverwacht zware nederlaag toegebracht bij de voorverkiezingen in New Hampshire. Bij de Democraten won vice-president Gore met een kleine meerderheid van senator Bill Bradley.

Kinderen weg bij sekteleider
ROTTERDAM, 2 FEBR. De Rotterdamse politie heeft vanmorgen een inval gedaan in de bejaardenwoning van sekteleider 'tante Mildred' en er zes kinderen weggehaald. De actie vond plaats op last van de kinderrechter. De kinderen worden onder toezicht van de Raad voor de Kinderbescherming gesteld. Ze worden nu lichamelijk en geestelijk onderzocht.

KLM schrapt na rode cijfers 3.000 arbeidsplaatsen
ROTTERDAM, 2 FEBR. KLM moet drastisch ingrijpen om weer winstgevend te worden. De luchtvaartmaatschappij schrapt circa 3.000 arbeidsplaatsen, staakt een aantal minder rendabele lijnen en stelt de aanschaf van nieuwe vliegtuigen voorlopig uit.

Minister Peper moet zijn bonnen overleggen
ROTTERDAM, 2 FEBR. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) moet binnen tien dagen alle onderliggende bescheiden van zijn declaraties als bewindsman aan de openbaarheid prijsgeven. Dit blijkt uit een gisteren gewezen vonnis van de president van de rechtbank in Alkmaar, M. Zijp. Freelance journalist D. Berts had de rechter ten tweeden male om een uitspraak gevraagd om overlegging van de gedetailleerde declaraties af te dwingen.

EU onderzoekt staatssteun mest
BRUSSEL, 2 FEBR. De Europese Commissie opent een onderzoek naar ongeoorloofde en concurrentie-vervalsende Nederlandse staatssteun voor mestverwerkende bedrijven. In het kader van een speciaal programma was staatshulp toegestaan van 1989 tot 1994. De ongeoorloofde financiële injecties van voor en na die periode zouden in totaal 6 miljoen euro bedragen.

Weer rechtszaak Goudstikker
AMSTERDAM, 2 FEBR. De Amerikaanse erven van de joodse kunsthandelaar Goudstikker zetten hun civiele procedure voort tegen de Staat der Nederlanden om 235 schilderijen terug te krijgen. Ze doen dit mede naar aanleiding van de excuses die premier Kok vrijdag maakte aan de joodse gemeenschap over 'tekortkomingen' in het naoorlogse rechtsherstel.

Franse blokkades opgeheven
PARIJS, 2 FEBR. Franse vrachtwagenchauffeurs hebben na twee dagen hun wegblokkades beëindigd in afwachting van overleg tussen de bonden en minister Gayssot van Transport, volgende week. De acties hielden verband met de 35-urige werkweek, die per 1 februari wettelijk is verplicht voor bedrijven met meer dan twintig werknemers.

Parkeergelden
ROTTERDAM, 2 FEBR. De opbrengst van parkeerbelastingen voor gemeenten stijgt dit jaar met elf procent tot ongeveer 630 miljoen gulden. Dit blijkt uit gegevens die het CBS heeft verzameld.


NRC Webpagina's
2 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)