U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage uit de Molukken waaruit blijkt dat twee generaals van het leger al vroeg bij het conflict betrokken waren. Verder een verslag uit de stad Groningen waar vanaf dit weekeinde het uitgaansleven rechtstreeks met camera's in de gaten wordt gehouden. TV2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Portret van de Republikeinse presidentskandidaat en oorlogsheld John McCaine. Tevens over de enigszins dubieuze praktijken van letselschaderegelaars waarbij slachtoffers vaak het onderspit delven. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. In ieder geval aandacht voor de groeiende Europese oppositie tegen deelname van de rechtse partij FPÖ van Jörg Haider aan de Oostenrijkse regering. Ned.3, 22.31-23.01u.

DOCUMENTAIRES

Rail away. Vijfde aflevering in een serie over markante spoorlijnen belicht één van de langste spoortunnels in de wereld, de lijn van Innsbruck naar Bregenz in het westen van Oostenrijk. Met talrijke vergezichten. TV2, 19.27-19.58u.

Thema-avond: De gevangenis. Bart de Graaff brengt een bezoek aan de Penitentiaire Inrichting (PI) in Zutphen waar ook een vakopleiding kan worden gevolgd. Ook kunnen daar Turkse jongeren het traditionele suikerfeest vieren. In de uitzending valt ook de speelfilm Inside (zie Film-selectie) en een reportage over bewakers en medewerkers die tijdens hun werk in de gevangenis worden gevolgd. BNN, 19.58-23.00u.

Discovery Today. Over de technische erfenis die de Japanse Samurai in de Middeleeuwen achtergelaten hebben. Zij bedachten bijvoorbeeld een nieuwe methode om ijzer te bewerken en beschikten daardoor over de scherpste zwaarden ter wereld en uiterst sterke en lichte pantseruitrustingen. Discovery, 20.30-21.00u.

Vrienden voor het leven. Zie tv-vooraf. Ned.3, 20.56-22.00u.

Every Breath jou take. Over wat het breken van een wereldrecord van een lichaam vergt. Howard Jones, aanvoerder van het Britse team van schoonspringers komt erachter dat de wil om te winnen minder belangrijk is dan het zoeken naar fysiologische grenzen. NGC, 21.00-22.00u.

Nazis: The occult conspiracy. Door een schrikbewind uit te voeren deed Himmler de nazi's geloven dat zij deel uitmaakten van de strijd tussen goed en kwaad. Discovery, 22.00-24.00u.

De mensen van de ME. Slot van een vierdelige serie over het werken bij de Mobiele Eenheid van de politie. In deze aflevering gaat het om de laatste week van de opleiding waar de cursisten onderworpen worden aan een reeks van realistische situaties. Tientallen vrijwilligers proberen het de ME'ers zo moeilijk mogelijk te maken. Ned.1, 22.25-22.55u.

AMUSEMENT

De bus. Eerste van tien uitzendingen waarin de kijkers mogen beslissen wie van de 30 overgebleven kandidaten vanaf 13 februari zestien weken in een dubbeldekker door Nederland gaan rijden. De uitverkoren elf zullen in de bus leven (koken, eten, wassen en slapen) en mogen slechts af en toe met een opdracht de bus verlaten. SBS6, 18.55-19.30u.

Breekijzer. Nieuwe serie uitzendingen waarin presentator Pieter Storms allerlei instanties en bedrijven die op een bepaalde manier in gebreke zijn gebleven met een cameraploeg overvalt. RTL4, 20.30-21.00u.

FILM

Schatjes! (Ruud van Hemert, 1984, Nederland). Zie Film-vooraf. SBS6, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Inside (Arthur Penn, 1996, VS). Op papier verdienstelijk anti-Apartheidsdrama annex Kammerspiel van veteraan Penn haalde nimmer de Nederlandse bioscopen. Film bestaat uit twee effectief gedraaide ondervragingssequenties. Eerst wordt de Zuid-Afrikaanse professor Eric Stolz verhoord door kolonel Nigel Hawthorne. Tien jaar later wordt die laatste aan de tand gevoeld door Louis Gossett jr. Ned.2, 20.32-22.12u.

La femme secrète (Sebastien Grall, 1986, Frankrijk). Speelfilmdebuut van voormalige assistent van Zulawski. Man achterhaalt pas ware identiteit van zijn vrouw nadat zij zelfmoord heeft gepleegd. Bijrol van Philippe Noiret. TV5, 22.15-23.45u. en morgen, 14.15-16.00u.

Underground (5) (Emir Kusturica, 1995, Fr/Joegosl./Duitsl./Hongarije). Zesdelige tv-versie van overdonderende, zinderende 'fantasmagorie' over oorlog en communisme. Zwart-humoristische Apocalypse Now van de Joegoslavische oorlog kreeg in Cannes terecht de Gouden Palm. Ned.3, 23.20-0.10u.

Engelchen (Helke Misselwitz, 1996, Duitsland). Tweede speelfilm van Oost-Duitse documentairemaakster is een quasi-realistisch melodrama over een contactarme lopendebandwerkster en haar ongerijmde liefde voor een Poolse zwarthandelaar. Hoofdrol van Susanne Lothar, bekend uit Michael Haneke's Funny Games. Ned.3, 0.25-1.45u.

The Adjuster (Atom Egoyan, 1991, Canada). Eerste big-budget-film van de Canadees-Armeense, in fundamentele vervreemding gespecialiseerde cineast Egoyan, die toen al Family Viewing en Speaking Parts had gemaakt. Sinister verhaal over een porno-censor en een brandschade-expert maakt duidelijk dat niemand een eigen karakter heeft, liefde niet bestaat en erotiek onzin is. Verbluffende vormgeving maar ook onverhuld gekunsteld. ARD, 1.05-2.45u., tweetalige uitzending.

Meet Me in Las Vegas (Roy Rowland, 1956, VS). Lena Horne speelt gastrol in povere musical over gokker Dan Dailey en danseres Cyd Charisse. Morgen, ARD, 10.10-12.00u., nagesynchroniseerd.

Fun in Acapulco (Richard Thorpe, 1963, VS). Muzikale komedie met Elvis Presley als acrobaat annex zanger annex lijfwacht in Mexico. Ook met Ursula Andress, Paul Lukas. Morgen, SBS6, 14.00-15.35u., onderbroken door reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
31 JANUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)