U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bewijzen tegen Wiranto inzake geweld Oost-Timor
JAKARTA, 31 JAN. Een Indonesische onderzoekscommissie heeft de procureur-generaal vandaag geadviseerd een gerechtelijk onderzoek in te stellen naar zes generaals, onder wie de gewezen chef-staf en nu coördinerend minister van Politiek en Veiligheid, Wiranto.

In musea acht vondsten roofkunst
AMSTERDAM, 31 JAN. De Nederlandse musea zijn geen vergaarplaatsen van kunstwerken uit joods bezit dat in de oorlog door de Duitsers werd geconfisqueerd. In het gehele Nederlandse museumbezit zijn slechts acht voorwerpen gevonden die in aanmerking komen voor teruggave aan de rechtmatige eigenaren, voorzover die kunnen worden opgespoord.

Hof staat vrijlaten van Pinochet toe
ROTTERDAM, 31 JAN. Een rechterlijke uitspraak van het Londense Hooggerechtshof maakte vanochtend de weg vrij voor de Britse regering om de voormalige Chileense dictator Augusto Pinochet terug te sturen naar zijn land.

Rem op gen-producten
MONTREAL, 31 JAN. Voedingsmiddelen en zaden die door de mens genetisch zijn aangepast, kunnen door een land worden geweerd op grond van mogelijke schadelijke gevolgen voor het milieu. Dat is de belangrijkste uitkomst van de VN-conferentie in Montréal, waar meer dan 130 landen overeenstemming hebben bereikt over beperkingen op de internationale handel in genetisch gemodificeerde organismen.

Franse chauffeurs blokkeren wegen wegens werktijd
ROTTERDAM, 31 JAN. Franse vrachtwagenchauffeurs blokkeren sinds gisteravond doorgaande routes in het land, ferryhavens, brandstofdepots en een aantal grote grensposten. De truckers voeren actie omdat ze willen dat de 35-urige werkweek ook voor hen van toepassing wordt.

Romme verbetert zijn wereldrecord
CALGARY, 31 JAN. Schaatser Gianni Romme heeft vannacht op de Olympic Oval van Calgary zijn eigen wereldrecord op 5.000 meter verbeterd. De Nederlander reed 6.18,72. Jakko Jan Leeuwangh brak het wereldrecord van de Noor Adne Søndral op de 1.500 meter. De Nederlander reed een tijd van 1.45,56.

Tegenslag voor Mannesmann
ROTTERDAM, 31 JAN. Het Duitse Mannesmann (onder meer mobiele telefonie) is een slag toegebracht in zijn strijd tegen een vijandige overname door de Britse concurrent Vodafone. Deze gaat een gezamenlijke Internetonderneming oprichten met Vivendi, een Frans conglomeraat dat werd gezien als een partner voor Mannesmann.

170 doden bij vliegtuigongeluk
ABIDJAN, 31 JAN. Zeker negen van de 179 inzittenden van een Keniaans verkeersvliegtuig hebben gisteravond een ongeluk voor de kust van Ivoorkust overleefd. Rond het middaguur waren 87 lijken geborgen.

Nederlander voor rechter in Kenia
NAIROBI, 31 JAN. Twee Nederlandse zakenlui in Kenia, onder wie een voormalig directeur van ABN Amro, zijn aangeklaagd wegens fraude. Beiden verschenen in Nairobi voor de rechter, waar ze de aantijging ontkenden.

Topman Origin Nederland weg
ROTTERDAM, 31 JAN. L. Zevenbergen vertrekt per direct als bestuursvoorzitter van Origin Nederland. Aanleiding zouden de tegenvallende resultaten zijn van de Philipsdochter.


NRC Webpagina's
31 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)