U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tips voor zelfmoord op Internet
'Thisbe's zelfdestructiepagina' gaat over "liefde, zelfmoord, zelfverwonding en andere manieren om jezelf kapot te maken", zo meldt de welkomstpagina. De internetsite biedt tips over pijnloze manieren van zelfmoord plegen en geeft aanwijzingen hoe littekens na zelfverminking gecamoufleerd kunnen worden. Volgens de anonieme maker, die laat doorschemeren zelf ook weleens de polsen te hebben doorgesneden, wil de site 'serieus' over zelfmoord spreken en "ook niemand hiervan afhouden", zo is te lezen op de site.

UPC wil schade verhalen op student elektronica
Kabelbedrijf UPC overweegt maatregelen te nemen tegen de Hilversumse student die een programma heeft gemaakt waarmee klanten hun Internetverbinding kunnen opvoeren.

Lek in website Univé, gegevens op straat
Door een lek in de website van verzekeringsmaatschappij Univé zijn afgelopen weekeinde persoonlijke gegevens van klanten openbaar geworden. De site is gekraakt door de Nederlandse hackersgroep HIT2000 (Hacking Into 2000).

Vodafone ondergraaft defensie Mannesmann
Het Duitse Mannesmann (onder meer mobiele telefonie) is een slag toegebracht in zijn strijd tegen een vijandige overname door de Britse concurrent Vodafone. Vodafone gaat een gezamenlijke Internetonderneming oprichten met Vivendi, een Frans conglomeraat dat werd gezien als een partner voor Mannesmann in de strijd tegen Vodafone.

Eudora Pro wordt ook gratis
Bij ontmoetingen vraagt men tegenwoordig niet meer: heb je e-mail?, maar: wat is je e-mailadres? Dat is een opmerkelijk verschil met zo'n 1,5 2 jaar geleden, toen het nog als erg onbeleefd gold om te zeggen 'ik stuur je wel een mailtje', als je je er niet van vergewist had of de ander wel een elektronisch adres had.

Nieuws moet niet leuker
De luisteraars van Radio 1 vergrijzen. Het zijn vooral 50-plussers die op de nieuwszender afstemmen. Ze zijn dat van oudsher zo gewend, want ze dateren uit de tijd van voor de televisie. Als 'de persberichten' door de ether klinken, zwijgen ze en luisteren met aandacht. Ook jongere huisgenoten worden geacht hun mond te houden.


Het concert dat Randy Newman vanavond in Carré geeft is uitverkocht. Wie de zanger toch graag wil horen, kan vanavond naar het concert luisteren via de website van Planet Internet. De provider zendt het concert om 20 uur live uit, in samenwerking met Universal Music, CGC en KRO Leidsekade. Welke software vereist is (bv. RealPlayer of Mediaplayer) vermeldt de site van Planet Internet nog niet.

(www.planet.nl/randynewman)

NRC Webpagina's
31 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)