U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Internet voor scholieren eldorado van uittreksels
Scholieren plukken voor het 'Studiehuis' uittreksels van romans van Internet en leveren die in. "Van overschrijven kun je ook leren."

Reorganisatie Ericsson succesvol
Ericsson, de Zweedse producent van telecomapparatuur moest het vorig jaar weliswaar doen met een winstdaling, maar het laatste kwartaal van 1999 was weer goed voor records wat betreft orders, omzet en winst.

Zorgzame onzin
Ongehoord. Het is nu drie weken geleden dat ik hem adopteerde en daarbij elektronisch een brief 'ok'-de, waarin ik beloofde 'dat ik mijn nieuwe Babyz zal houden en ervoor zal zorgen'. Sindsdien had ik er niet meer naar omgekeken. Niet uit sadisme hoor, het kwam er domweg niet van.

Nieuw bod KPN op BTC
Telecombedrijf KPN en de Griekse branchegenoot OTE brengen een nieuw bod uit op het belang van 51 procent in het Bulgaarse BTC. Dat heeft KPN vandaag bekendgemaakt. Over de aankoop waren al afspraken gemaakt, maar de Bulgaarse overheid kwam hier vorige maand op terug. Vice-premier Petar Zjotov zei dat het bod omhoog moest gezien de goede financiële resultaten van BTC in 1999. Voor het belang zou 1,1 miljard gulden op tafel gelegd moeten worden. Intussen aast ook Deutsche Telekom op het Bulgaarse telefoonbedrijf.

Bowie Bank
De popzanger David Bowie (53) heeft zijn naam verbonden aan USA BancShares.com., een Amerikaanse Internetbank. Klanten die gebruik maken van 'BowieBanc', krijgen de afbeelding van de popster op hun cheques en creditcards gedrukt. Verder biedt BowieBanc geen enkel financieel voordeel, aldus de Financial Times. Intussen heeft ook Mick Jagger zijn naam gedeponeerd als handelsmerk voor meer dan twintig producten en diensten, van toiletspullen tot snoepgoed. Hij wil zo voorkomen dat anderen met zijn naam aan de haal gaan.

Vijf vergunningen voor mobiele telefonie
Staatssecretaris M. de Vries van Verkeer en Waterstaat wil vijf in plaats van vier nieuwe vergunningen voor mobiele telefonie veilen. Het gaat om de zogenaamde UMTS-techniek waarbij de telefoon niet alleen als belapparaat kan worden gebruikt, maar ook als Internet en video- ontvanger. Als het aan de staatssecretaris ligt, heeft de veiling in juni plaats. Telecombedrijven mogen maximaal één vergunning kopen. Dat zou goed uitkomen, want er zijn momenteel vijf bedrijven in Nederland die mobiele telefonie aanbieden: KPN, Libertel, Telfort, Ben en Dutchtone. De nieuwe vergunning wordt afgegeven voor een periode van 15 jaar. (ANP)

Elektronisch aangifte doen populair
In 1999 deden 1,3 miljoen belastingplichtigen elektronisch aangifte, zo heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt. In 1998 deden circa 1,1 miljoen mensen op die manier aangifte, aldus een woordvoerder van het ministerie. Ongeveer 800.000 mensen deden dat per diskette, 500.000 per modem. In totaal deden 6,5 miljoen mensen belastingaangifte. (Redactie Economie)

SBS met kabelbedrijf UPC in betaal-tv
SBS, moederbedrijf van de tv-zenders SBS6 en Net5, gaat nauw samenwerken met het tv-kabelbedrijf UPC. Het duo richt vier zenders op die alleen toegankelijk zijn voor kijkers met een abonnement. De zenders richten zich in eerste instantie op de Benelux. SBS en UPC gaan ook samen in Internet. Webgebruikers krijgen tekenfilms, series, digitale 'tijdschriften' en spelletjes aangeboden. Een deel van deze 'programma's' is afkomstig van ZeniMax Media, een Amerikaanse dochter van SBS. De samenwerking heeft ook een financiëel staartje: SBS geeft onderhands drie miljoen aandelen uit, die door UPC worden gekocht voor 162 miljoen dollar (360 miljoen gulden). UPC was al een grote aandeelhouder van SBS en heeft na deze transactie 18 procent van het tv-station in handen. (ANP)


Widows of War is een website die bedoeld is voor mensen die een geliefde, familielid of vriend hebben verloren in een oorlog of een ander conflict. Nabestaanden kunnen er ervaringen uitwisselen. De initiatiefnemers noemen het een levend monument voor oorlogsslachtoffers uit alle delen van de wereld, omdat gesneuvelden een gezicht krijgen. Hun weduwen (en weduwnaars) hebben de kans om een persoonlijk verhaal te vertellen. (www.warwidows.org)

NRC Webpagina's
28 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)