U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Excuses Kok aan joodse gemeenschap
DEN HAAG, 28 JAN. Premier Kok wil de joodse gemeenschap toch excuses aanbieden voor het onrecht dat joodse overlevenden na de oorlog door de Nederlandse regering en samenleving is aangedaan. Eerder deze week ging Kok niet verder dan de "kille ontvangst" van de joden "te betreuren".

Helmut Kohl
BERLIJN, 28 JAN. Helmut Kohl liet zijn secretaresse Juliane Weber in de jaren zeventig persoonlijk pakjes geld ophalen bij het staalconcern Flick. De clandestiene partijdonaties van 25.000 mark of meer werden verzorgd door de toenmalige Flick-manager Eberhard von Brauchitsch.'Kohl liet geld bij Flick-concern in pakjes ophalen'

Clinton is ook in slotfase ambitieus
WASHINGTON, 28 JAN.President Clinton heeft gisteren in zijn laatste State of the Union, de jaarlijkse toespraak van de Amerikaanse president tot beide huizen van het Congres, een ambitieuze lijst voorstellen gepresenteerd. Deze betreffen verlaging van de belastingen, bestrijding van de armoede en verbetering van de gezondheidszorg en het onderwijs.

Contact in zaak erven Malevitsj
AMSTERDAM, 28 JAN. De 25 erfgenamen van de Russische schilder Kasimir Malevitsj (1879-1935) hebben via hun New-Yorkse advocaat contact opgenomen met het Stedelijk Museum in Amsterdam. In een brief aan directeur Rudi Fuchs vragen zij om een gesprek over de Malevitsj- collectie in het museum. Deze collectie wordt door de erfgenamen als hun eigendom beschouwd.

Leider van ÖVP: Oostenrijk blijft open en tolerant
WENEN, 28 JAN. Extreem-rechtse deelname aan de regering van Oostenrijk zal niet kunnen verhinderen dat dit land "open en tolerant" blijft en rechten van minderheden blijft respecteren. Dit zei Wolfgang Schüssel, leider van de ÖVP, gisteren in antwoord op vragen van leden van de Raad van Europa. Schüssel is minister van Buitenlandse Zaken van Oostenrijk.

Koerden bezetten Goethe-instituut
ROTTERDAM, 28 JAN. Zeventien Turkse Koerden zijn gisteravond het Goethe- instituut aan de Rotterdamse Westersingel binnengedrongen en hebben daar anderhalf uur lang dertig taalcursisten in gijzeling genomen. De actievoerders, die ongewapend bleken te zijn, gaven zich tegen elf uur over aan de politie nadat ze met de pers hadden gesproken.

'JSF duurder door vertraging'
AMSTERDAM, 28 JAN. De Amerikaanse regering vertraagt waarschijnlijk de ontwikkeling van het nieuwe gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF). Als gevolg daarvan valt de kostprijs aanmerkelijk hoger uit. Dat zegt Frank Statkus, vice-president van het Amerikaanse bedrijf Boeing, in een vraaggesprek. Boeing dingt samen met concurrent Lockheed-Martin naar de mammoetorder van naar schatting zesduizend stuks. De roep om het JSF-programma op te schorten wordt binnen Amerikaanse defensiekringen steeds luider.

Kafelnikov in finale met Agassi
MELBOURNE, 28 JAN. De Russische tennisser Jevgeni Kafelnikov heeft zich vanmorgen op de Australian Open geplaatst voor de finale van het mannenenkelspel. Hij versloeg de Zweed Magnus Norman met 6-1, 6-2, 6-4. Kafelnikov speelt zondag in de finale tegen Agassi.


NRC Webpagina's
28 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)