U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Niet stuk te krijgen
Een kwart eeuw na dato is het aardig Gerrit Komrij's legendarische bundel televisiekritieken Horen, Zien en Zwijgen weer eens door te bladeren. Achterin een verklarend register van de grootheden van de toenmalige Nederlandse televisie. Sommigen verdwenen in de mist der tijd. Judith Bosch, Ted de Braak, Alexander Curly. Anderen vloeiden af door natuurlijke oorzaken. Piet Bambergen, Barend Barendse, Theo Koomen. Maar het is vooral verrassend te zien hoeveel Nederlanderse sterren van 1977 in de 21e eeuw nog altijd stralen.


T V   V O O R A F :


De beerput gaat open
De formule 'Een dag uit het leven van' levert soms aardige reality-tv op. Zo hebben we de afgelopen jaren een inkijkje gekregen in de wonderlijke wereld van de ambulancebroeder, de politieman, de kantonrechter, de officier van justitie en de deurwaarder. En de voorraadkast onderwerpen is nog lang niet leeg. Tenslotte leent bijna ieder beroep zich voor een boeiende minidocumentaire.


F I L M   V O O R A F :


Zusje
Een van de mooiste vormen van liefde is die tussen het enige broertje en het enige zusje in een gezin, als beiden een jaar of vijf, zes zijn. Onvoorwaardelijker dan wat je met andere kinderen hebt, gelijkwaardiger dan met je ouders, veel sterker omdat je samen ontdekt hoe groot en boos de buitenwereld is, en nog ongecorrumpeerd door seks. Het enige dat je weet is dat je jammer genoeg niet mag trouwen, later, want dan krijg je mongooltjes, maar van wie en waarom weet je niet. Zo puur en onschuldig wordt liefde daarna nooit meer. En het gaat voorbij: er komen vriendjes, vriendinnetjes, je krijgt elk een eigen leven.


NRC Webpagina's
12 JANUARI 2000


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)