U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Belgrado houdt olie EU opnieuw tegen
BELGRADO, 12 JAN. De Joegoslavische autoriteiten blokkeren sinds gisteren opnieuw een konvooi van achttien tankwagens met olie van de Europese Unie, bestemd voor Servische steden waar de oppositie aan de macht is.

Akkoord maakt eind aan blokkades
ROTTERDAM, 12 JAN. De Franse werkgevers in het wegtransport hebben een akkoord gesloten met de overheid. Daardoor is een einde gekomen aan de wegblokkades die afgelopen maandag waren begonnen. Het akkkoord kwam afgelopen nacht tot stand na urenlange onderhandelingen tussen de wegvervoerders en de Franse minister van Transport, Jean-Claude Cayssot.

Actie bij vervoer in hoofdstad
AMSTERDAM, 12 JAN. Het openbaar vervoer in Amsterdam heeft vanochtend van half zes tot half negen stil gelegen als gevolg van een werkonderbreking van het personeel van het Gemeentevervoerbedrijf (GVB). De AbvaKabo had tot de werkonderbreking opgeroepen uit protest tegen de plannen van de gemeenteraad om het GVB te verzelfstandigen.

Patijn grijpt in in Amsterdamse 'taxi-oorlog'
AMSTERDAM, 12 JAN. Burgemeester Patijn van Amsterdam heeft ingegrepen in de steeds hoger oplopende ruzie tussen twee concurrerende taxicentrales in de hoofdstad. Met justitie heeft hij afgesproken dat beslag wordt gelegd op auto's van taxichauffeurs die concurrenten klemrijden.

Bod UPC op kabel-tv Eneco
ROTTERDAM, 12 JAN. Het Nederlands-Amerikaanse kabel-tv-bedrijf UPC onderhandelt met het Rotterdamse energiebedrijf Eneco over overname van zijn kabelbedrijf. Met de transactie is ruim twee miljard gulden gemoeid. Eneco heeft 590.000 aansluitingen.

OM eist 77 mln van drugsbaron
AMSTERDAM, 12 JAN. Justitie eist 77 miljoen gulden van drugsbaron Charles Z. Volgens het openbaar ministerie is dit het bedrag dat Z. begin jaren negentig heeft verdiend met grootschalige hasjhandel vanuit Marokko.

Monti: verboden afspraken banken
ROTTERDAM, 12 JAN. Europees Commissaris Monti (Mededinging) zegt concrete aanwijzingen te hebben dat een aantal Europese banken in landen die de euro hanteren verboden tariefafspraken heeft gemaakt voor het wisselen van bankbiljetten. De betrokken banken riskeren een forse boete.

Zeker 35 doden bij botsing bussen
SAO PAULO, 12 JAN. Bij een botsing tussen twee autobussen zijn in de Braziliaanse staat Santa Catarina vanochtend zeker 35 doden gevallen. Onder de slachtoffers bevindt zich een aantal toeristen uit Argentinië.

Commissaris AOL stapt op
ROTTERDAM, 12 JAN. Bestuursvoorzitter Thomas Middelhoff van het Duitse mediaconcern Bertelsmann geeft zijn commissariaat bij Internetaanbieder America Online (AOL) op. AOL maakte gisteren bekend dat het Time Warner overneemt, een directe concurrent van Bertelsmann.


NRC Webpagina's
12 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)