U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over agressie bij de Sociale Dienst. Tweederde van de uitkeringsambtenaren zegt regelmatig geconfronteerd te worden met verbaal geweld. Voor ambtenaren die op huisbezoek gaan bestaat er nu een anti-agressiekofferje dat in geval van nood alarm slaat. TV2, 17.35-18.43u.

Radar. O.a. aandacht voor gevaarlijk kattenvoer. Een aantal katten overleed na het eten van bedorven kattenbrokjes. Het voedsel is nog steeds in omloop. TV2, 19.29-19.58u.

Netwerk. Aandacht voor het beleg van de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny en de vrijheidsstrijders die standhouden in de kelders van wat eens de mooiste stad van de Kaukasus was. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Onder meer een reportage over de Israelische president Ezer Weizman die onder druk staat zijn functie voortijdig neer te leggen omdat hij betrokken zou zijn bij een financieel schandaal. Hij zou van een schatrijke joodse textielmagnaat een half miljoen dollar hebben ontvangen en daarvan nooit aangifte bij de belasting hebben gedaan. Verder over een eventueel vervroegd aftreden van de paus. Ned.3, 22.34-23.05u.

DOCUMENTAIRES

Waskracht! In deze raillerende rubriek gaat intercultureel medewerker Bahram Sadeghi met de Indiase antropologe dr. Kamella Ganesh naar de Bollenstreek. Zij doet in Nederland onderzoek naar veranderende vormen van ouderenzorg, aanleunwoningen, mantelzorg en wegwerpmaaltijden. Ned.3, 19.53-20.20u.

Noorderlicht: Gedwongen leven. Over gedragsstoornissen. Er zijn mensen bij wie de angst om iets fout te doen zo erg wordt, dat ze niets anders meer doen dan hun eigen handelingen controleren. Ned.3, 20.20-20.45u.

Zembla: De last van vrijspraak. Steeds meer mensen claimen een schadevergoeding nadat ze onterecht in de cel hebben gezeten. Een cameraploeg volgde een van ontucht vrijgesproken onderwijzer en de eerste verdachte van de moord op Marianne Vaatstra uit Kollum. Beiden eisen duizenden guldens. Ned.3, 21.15-22.00u.

Rare streken. Dolfijnen lijken misschien wel aardige en aaibare beesten, maar het zijn en blijven wilde dieren. Ze zijn intelligent en soms vriendelijk, maar vaak ook onvoorspelbaar, brutaal en zelfs agressief. Dolfijnen jagen in groepen en weten hoe ze in een harde en vijandelijke omgeving moeten overleven. Canvas, 20.55-21.55u.

Het andere Gezicht. Portret van de zigeunerleider Nicolae Gheorghe, op zoek naar gevluchte Roma en Sinti in Kosovo en Macedonië. Gheorghe is de eerste zigeuner in Roemenië die naar de universiteit ging en afstudeerde als socioloog. Hij is nu adviseur voor de OVSE, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. Ned.1, 21.36-22.01u.

37ø. Gevangenen uit de staatsgevangenis van Salt Lake City in Utah moeten in het bos werken om betere mensen te worden. ZDF, 22.15-22.45u.

Die ZDF-dokumentation. Het is nog maar een kwestie van tijd voordat het mogelijk is menselijke embryo's te klonen. Net als bij de geboorte van de eerste reageerbuisbaby's zal er grote opwinding ontstaan, die weer weg zal ebben. ZDF, 22.45-23.15u.

Burgled. Slot van een serie over criminaliteit met Raymond die net een jaar heeft gezeten maar moeilijk een baan kan vinden. Hoe langer hij werkloos blijft, des te groter de kans dat hij weer de criminaliteit in rolt. BBC1, 23.45-0.25u.

Habets. Serie reportages/gesprekken met emigranten. Vandaag in Moskou. TV2, 23.47-0.30u.

PRAATPROGRAMMA

De tv-show op reis. Een optreden van en een gesprek met de zanger Marco Borsato. Verder gesprekken met televisiekok Joop Braakhekke en de Italiaanse filmlegende Gina Lollobrigida. TV2, 22.00-22.57u.

De Jacobsladder. Gesprek met de 35-jarige joodse filosofe Liesbeth Levy over religieuze aspecten in onze samenleving. Ned.1, 22.01-22.25u.

Ladies only. Psychologe Rita Kohnstamm en presentatrice Mari Carmen Oudendijk praten met de leden van het vaste panel over o.a. het feit dat steeds meer jonge vrouwen in de WAO terechtkomen en of het niet eens tijd wordt dat Beatrix haar troon afstaat aan Willem Alexander. RTL5, 22.15-22.45u.

MUZIEK

BZN ontmoet. De leden van deze muziekgroep Carola Smit en Jan Keizer ontmoeten collega Gerard Joling. Zij kijken terug op hun carrière en treden zelf op. TV2, 19.58-20.30u.

FILM

Rich Girl (Joel Bender, 1991, VS). Onbeduidende tienerfilm. Weggelopen rijkeluisdochter (Jill Schoelen) werkt als serveerster in een nachtclub en valt voor Don Michael Paul. RTL5, 20.30-22.15u., met reclame.

The Bridge at Remagen (John Guillermin, 1969, VS). Uit explosies en clichés opgebouwde oorlogsfilm waarin geallieerden anno 1945 de brug uit de titel dienen te verdedigen. Met George Segal, Robert Vaughn, Ben Gazzara. SBS6, 20.30-22.30u., met reclame.

An Unmarried Woman (Paul Mazursky, 1978, VS). Succesvolle film van Mazursky is een scherpzinnig portret van een onverwacht door haar man verlaten vrouw (Jill Clayburgh) èn een satirische kijk op zéér New-Yorkse zeden en gewoonten. Ook met Alan Bates. Ned.1, 22.59-0.58u.

Ostre sledované vlaky / Houd de trein in het oog (Jiri Menzel, 1966, Tsjechoslowakije). Debuut van voorman van Praagse filmlente won destijds Oscar voor de beste 'buitenlandse film': het tedere verslag van de groeipijnen van een jonge stationschef anno 1944, die het leven van de grote mensen niet kan of wil aanvaarden. ZDF, 0.15-1.45u., nagesynchr.

Fugitive Lovers (Richard Boleslawski, 1934, VS). Komische road movie met Robert Montgomery als ontsnapte gevangene die in de bus weggelopen revuedanseres ontmoet. ARD, 1.00-2.20u., zwart-wit, nagesynchroniseerd.

aanbevolen

NRC Webpagina's
11 JANUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)