U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Quizzen
In plaats van de puzzel als traditionele afleiding voor knallende kerstruzies kan er rond de feestdagen veel worden gequizd op de televisie. En het is ook de enige tijd in het jaar dat ik er naar kijk. Vorige week het Nationaal Dictee, gisteren de Nationale Nieuwsquiz. Normaal ben ik niet zo'n liefhebber van tv-spelletjes met kuddes grijnzende bekende Nederlanders, blij dat ze weer samen zijn.


W E B   W E R E L D :


Big Brother en de slakroppen
Eten is altijd goed. Samen eten schept een band, net als voedselschaarste. Bij veel opdrachten in het Big Brother-huis in Almere stond een deel van het weekrantsoen op het spel. Het (vaak mislukte) zelfgebakken brood was altijd een dankbaar gespreksonderwerp. Willem heeft het, ondanks zijn vermeend gemene karakter, zo lang volgehouden in het programma omdat hij iedereen met een big smile op tijd van hapjes en drankjes voorziet.


F I L M   V O O R A F :


Tussen droom en werkelijkheid
Met Fanny och Alexander (1982), een film die drie uur duurt en geen minuut te lang is, nam regisseur Ingmar Bergman afscheid als regisseur van bioscoopfilms. In de film is Bergman zelf nadrukkelijk aanwezig: tijdens het openingsshot, waarin het doek van een poppentheater opgaat en we het jongetje Alexander Ekdahl zien, zegt hij dat dit zijn verhaal is. Alexander is de grote regisseur in het klein: 's nachts geeft hij voor de kinderen Ekdahl een voorstelling met zijn toverlantaarn en vertelt het verhaal van Arabella. Dat sprookje, over een losbandige weduwe en de verschijning van de geest van een dode vader, is het verhaal van de film (en dat van Hamlet) in het klein.


NRC Webpagina's
28 DECEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)