U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tienduizend slag- en steekwapens ingeleverd bij actie
ROTTERDAM, 28 DEC. De landelijke actie 'Heb 't lef, wapens weg' heeft volgens een eerste schatting enkele duizenden slag-, steek- en stootwapens opgeleverd. De steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn samen goed voor bijna 3.500 wapens. In het gehele land lijken meer dan tienduizend wapens te zijn ingeleverd.

Indiërs praten met kapers Airbus
KANDAHAR, 28 DEC. Indiase onderhandelaars hebben vannacht en vanochtend contact gehad met de kapers van een Airbus van Indian Airlines die met 160 mensen aan boord op het vliegveld van de Zuid-Afghaanse stad Kandahar staat. De kaping, die boven Nepal begon, ging vandaag haar vijfde dag in, en een oplossing leek vanmiddag niet in zicht. Volgens de Indiase minister van Buitenlandse Zaken, Jaswant Singh, hebben de kapers geweigerd kinderen en hun moeders vrij te laten.

De Grave wil zwaardere rol in Bosnië
NOVI TRAVNIK, 28 DEC. Nederland zal in de komende maanden de militaire aanwezigheid in Bosnië verdubbelen tot 2.000 militairen. De circa 2.000 manschappen in Kosovo zullen worden teruggetrokken. Defensie denkt dat de missie in Bosnië zeer lang kan duren, omdat de terugkeer van vluchtelingen moeizaam verloopt.

Einde omzetgroei uitzendbureaus
ROTTERDAM, 28 DEC. De uitzendbranche lijkt over het hoogtepunt heen te zijn. Na vijf jaar voortdurende groei is de omzet van uitzendbureaus in het derde kwartaal van dit jaar nauwelijks groter dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de vandaag bekendgemaakte cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Shell vermeldt accijns op bon
ROTTERDAM, 28 DEC. Shell wil zijn klanten er op wijzen dat de overheid de belangrijkste veroorzaker is van de stijgende brandstofprijzen. Het adviseert zijn 750 pompstationhouders de volgende tekst op de kassabon af te drukken: 'Als u voor ƒ60 benzine tankt, betaalt u ruim ƒ40 belasting.

Heineken moet in Spanje inkrimpen
ROTTERDAM, 28 DEC. Bierbrouwer Heineken moet in Spanje een deel van zijn productiecapaciteit afstoten na overname van een brouwerij. De overheid stelt als eis dat Heineken zo'n 17 procent van zijn capaciteit afstoot.

Opnieuw zware storm in Frankrijk
PARIJS, 28 DEC. Frankrijk is vannacht opnieuw getroffen door een zware storm. De storm boven het zuidwesten van het land kostte aan twaalf mensen het leven.

Peil Maas zakt
ROTTERDAM, 28 DEC. Rijkswaterstaat verwacht niet dat de wateroverlast nog voor 'serieuze problemen' zal zorgen. De waterstand van de Maas zakt weer.


NRC Webpagina's
28 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)