U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Wel corruptie
Een scherpe onderzoeksjournalist is soms slechts het jongetje dat de naaktheid van de keizer opmerkt, of liever gezegd van de prins. In dit geval Prins Bernhard en zijn steekpenningen van de vliegtuigfabriek Lockheed. Het speurprogramma Reporter had in Washington de voormalige corruptie-onderzoekers van de Church-commissie opgezocht.


T V   V O O R A F :


Midas op z'n hurken
Een nieuw boekenprogramma op televisie? Dat verdient aandacht, want zoveel bestaan er daar niet van. En wat er is, kan zelden de goede toon vinden, hoe goed men het ook meent. Het is ofwel van een opgewonden schreeuwerigheid, ofwel van een loodzware predikanten-ernst. Hoe zal Midas Dekkers het doen in Eerste Druk met Midas, waarvan de VARA morgen de eerste aflevering uitzendt?


F I L M   V O O R A F :


Richard III
Hij is Shakespeare's meest boosaardige creatie: de mismaakte, afstotelijke en boosaardige koning Richard III. Mank gaat hij, hij heeft een bochel. "Omdat ik als minnaar niet deug, zal ik slagen als slecht mens", is zijn devies. Juist dankzij die duistere vermenging van amoureuze onmacht, angst voor afwijzing en moordlust in de kilst denkbare stijl, is Richard III een fascinerende figuur. Al doet hij ons huiveren en zelfs terugdeinzen, we willen hem in zijn duivelse plannen volgen.


NRC Webpagina's
15 DECEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)