U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Rekeningrijden waarschijnlijk ook bij Utrecht
DEN HAAG/AMSTERDAM, 15 DEC. Het rekeningrijden zal behalve in Amsterdam waarschijnlijk ook in Utrecht worden ingevoerd. Besprekingen tussen minister Netelenbos (Verkeer) en vertegenwoordigers uit de regio Utrecht zijn vanmorgen goed verlopen. Utrecht wil in ruil wel een betere bereikbaarheid van de nieuwe woonwijk Leidsche Rijn.

'Te weinig greep op spoorwegen'
DEN HAAG, 15 DEC. Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) is niet tevreden over de manier waarop de verzelfstandiging van de Nederlandse Spoorwegen is uitgewerkt. Tijdens overleg met de Tweede Kamer zei ze te weinig greep te hebben op het bedrijf en te zoeken naar manieren om hetzij de tucht van de staat, hetzij de tucht van de markt te vergroten.

Bibliotheek koopt vriendenboeken
DEN HAAG, 15 DEC. De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag heeft voor zeven ton een serie van elf 16de- en 17de-eeuwse 'vriendenboeken' (alba amoricum) gekocht van een Friese familie. Het is de duurste aankoop die de bibliotheek ooit heeft gedaan.

Avebe eist van rijk 24 miljoen
TER APELKANAAL, 15 DEC. Aardappelzetmeelconcern Avebe heeft bij het ministerie van VROM een schadeclaim ingediend van 24 miljoen gulden. VROM weigert Avebe een nieuwe vergunning te geven voor de teelt en verwerking van transgene amylopectine-aardappelen. Hierdoor heeft het concern 350 boeren schadeloos moeten stellen.

Wegener stoot dochter Arcade af
ROTTERDAM, 15 DEC. Uitgever Wegener Arcade verkoopt zijn dochter Arcade Music Group aan de Amerikaanse platenmaatschappij WBG Beheer. Dat heeft Wegener gisteren bekendgemaakt. De overnameprijs is niet bekend.

Boete EU voor 'nalatige' KLM
BRUSSEL, 15 DEC. De Europese Commissie heeft KLM een boete opgelegd van 40.000 euro (88.000 gulden), omdat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij onvolledige informatie zou hebben verstrekt over de overname van Martinair.

Drie kinderen aan mazelen overleden
DEN HAAG, 15 DEC. Een mazelenepidemie die heerst sinds het voorjaar heeft inmiddels aan drie kinderen het leven gekost. Dat blijkt uit cijfers van de Landelijke Coördinatiestructuur Infectieziektenbestrijding (LCI). Veertig kinderen kregen ernstige complicaties en moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. In totaal zijn er ruim 1.750 gevallen van mazelen gemeld bij de GGD's.

NRC Webpagina's
15 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)