U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wegener Arcade stoot weer dochter af
Uitgever Wegener Arcade verkoopt zijn dochter Arcade Music Group aan de Amerikaanse platenmaatschappij WBG Beheer. Dat heeft Wegener gisteren bekendgemaakt. De overnameprijs is niet bekend. De Arcade Music Group, goed voor zo'n tien procent van de omzet van Wegener Arcade (in 1998 1,5 miljard gulden), is in 1996 overgenomen van Arcade-oprichter H. Heinsbroek. Destijds is de overnameprijs evenmin bekendgemaakt.

Wegener wordt weer een echt krantenbedrijf
Mediabedrijf Wegener Arcade verkoopt zijn platenmaatschappij, de Arcade Music Group, en wordt daarmee weer het oude, vertrouwde Wegener, de krantenuitgever uit Apeldoorn.

Shakespeare in het Duits
Het opnemen voor televisie van voorstellingen in het theater geldt in Nederland als buitengewoon ouderwets, en geen gezicht. In Frankrijk en Duitsland echter gebeurt het nog met enige regelmaat. De Duits-Franse cultuurzender Arte brengt geregeld zulke registraties - gisteravond nog De Laatste Dagen der Mensheid van Karl Kraus.

Alliantie Siemens / Casio
Het Duitse Siemens en het Japanse Casio gaan samen in de ontwikkeling van mobiele telefoons. Casio brengt zijn kennis in op het gebied van de kleine elektronica, Siemens zijn telecomervaring.

Winst Oracle fors hoger
De nettowinst van Oracle, de grootste producent van database- software ter wereld, is in het tweede kwartaal met 40 procent gestegen. Dat percentage lag boven de meest optimistische verwachting van analisten. De winst kwam uit op 384 miljoen dollar (837 miljoen gulden) in het kwartaal dat eindigde op 30 november. De omzet steeg van 2,1 tot 2,3 miljard dollar. Ook voor volgend jaar houdt Oracle rekening met een forse groei.

Philips in alliantie met Microsoft
Elektronicaconcern Philips is een technologie aan het ontwikkelen voor het gebruik van Microsoft audio- en videosoftware op het Internet. Dat heeft het Amerikaanse softwareconcern vandaag gezegd. Philips zal volgend jaar een decoder presenteren waarmee geluid- en videofragmenten via software van Microsoft van het net kunnen worden binnengehaald. De alliantie is onderdeel van Microsofts poging om concurrent RealNetworks van de troon te stoten als marktleider op het gebied van de levering van online video en audio.


Brommers mogen vanaf vandaag binnen de bebouwde kom in veel gevallen niet meer op het fietspad rijden. De overheid hoopt dat daardoor het aantal ongelukken met bromfietsen zal afnemen. Op de site Ik ga verhuizen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt de nieuwe verkeersregel uitgelegd. Wie zijn kennis van de nieuwe regels wil testen, kan het spel Move it spelen. (www.minvnw.nl/cend/dvo/campagnes/bromfiets/)

NRC Webpagina's
15 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)