U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Bontjassen als pijnstiller
Koffieshop Del Cavi in de Amsterdamse Beethovenstraat was tot enkele jaren geleden de vaste ontmoetingsplaats van tientallen Duits-joodse immigranten, die na 1933 op de vlucht voor de nazi's in Nederland waren neergestreken. Ze spraken met het accent van prins Bernhard en waren het nooit met elkaar eens. Behalve hun afkomst deelden ze nog iets met elkaar: ze hadden de dood in de ogen gezien en behoorden tot de kleine groep overlevenden van Hitlers jodenvervolging.


T V   V O O R A F :


Het Universum van de Ring
De toeschouwers van de operacyclus Der Ring des Nibelungen waanden zich afgelopen zomer in het Muziektheater in een heelal, zo overweldigend was de enscenering. Wat blijft daar aanstaande zondag op het miniscule scherm van de tv van over?


T V   H E E R T J E :


Vrienden van mijn hart
Eigenlijk moet ik me schamen. Goeie, betrouwbare vrienden hadden me al jaren geleden op de comedy Friends gewezen. Hun wijze raad heb ik nooit opgevolgd. Ooit kwam de serie tijdens een zapronde voorbij, maar ik had het gevoel dat ik de noodzakelijke basiskennis omtrent de karakters miste. Nu ik er eens rustig voor ben gaan zitten realiseer ik me pas hoe leuk Friends is. Tot mijn verbazing identificeer ik me met mensen waar ik de naam niet eens van weet. Voel ik tranen in mijn ogen precies op de momenten dat de schrijvers dat zo berekend hadden. Ben ik een watje aan het worden? Ben ik al blij om een groep mensen te zien die geen pistolen of eieren op elkaar richten? Is een serie met mooie mensen die Engels spreken dan per definitie leuker dan de krakkemikkige polderpogingen?


F I L M   V O O R A F :


Total Recall
In Total Recall gaat Arnold Schwarzenegger naar Mars. Dat gaat hem een stuk makkelijker af dan de NASA. Hij gaat zelfs twee keer, waarvan één keer virtueel. Arnold is geobsedeerd door Mars. Dat komt omdat hij daar een verleden heeft. Hoe dat precies zit weet hij niet, want hij is gehersenspoeld. De film is een zoektocht naar dat verleden, die eindigt in een terugkeer van de complete herinnering - de total recall.


M A K E R S :


Heimwee naar de basis
Eigenlijk had hij het in 1997 al een beetje gezien met zijn programma 't is hier Fantásties! Maar toch ging Ursul de Geer deze maand zijn zesde seizoen in. "Ik zou het niet erg vinden als RTL4 iemand vond om de fakkel van me over te nemen. Maar het programma trekt ontzettend veel kijkers en is relatief goedkoop om te maken. Voor mij is het ook geen straf; ik reis de hele wereld rond. Dan laat je je snel weer overhalen."


NRC Webpagina's
11 DECEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)