U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Commerciële regio-tv lukt niet in hoofstad
Over regionale televisie in Noord-Holland is een akkoord bereikt, waardoor de Amsterdamse zender AT5 is gered.

Ruzie om campagne
De Stichting Ideeële Reclame (SIRE) en de Gehandicaptenraad zijn in een conflict verzeild geraakt over de nieuwe vuurwerkcampagne van SIRE. De raad en zes andere organisaties voor zieken en gehandicapten vinden de campagne tegen het stunten met vuurwerk stigmatiserend.

Netseks bezorgt leeszalen VS last
Bibliotheken in de VS die het recht op ongelimiteerde toegang tot het internet verdedigen op basis van vrijheid van meningsuiting, hebben te maken met groeiend verzet van ouders- en familiegroeperingen die pornografische sites willen blokkeren.

Rol overheid in KPN ter discussie
KPN gaat begin volgend jaar met de overheid om tafel zitten om over de relatie met het voormalige staatsbedrijf te praten. Ook het voortbestaan van de zogeheten 'golden share', de doorslaggevende stem van de overheid in het beleid van het telecomconcern, wordt besproken.

VA Linux doet stap terug na koersexplosie
Na een spectaculaire beursgang die eergisteren tot een recordopbrengst leidde, heeft het aandeel VA Linux Systems gisteren een stap terug moeten doen. De leverancier van pc's en zogeheten servers (computers die centraal staan in een netwerk) met het Linux besturingssysteem sloot gisteren op ruim 218 dollar, een verlies van 8,8 procent.

Uitgevers tegen knipkrant
Drie grote uitgevers van landelijke en regionale kranten willen dat bureaus die elektronische knipselkranten maken toestemming gaan vragen voor het gebruik van hun teksten. Volgens de drie bedrijven (Het Financieele Dagblad, PCM Uitgevers en Holdingmaatschappij De Telegraaf) maken de bureaus nu inbreuk op hun auteursrechten. De uitgevers willen dat er voor 1 februari volgend jaar afspraken zijn gemaakt over wat de bureaus wel en niet mogen gebruiken. Waarschijnlijk gaan zij daarvoor ook geld vragen. De actie heeft de steun van de Nederlandse Vereniging van Journalisten en het Nederlands Uitgeversverbond.


Tussen 15 september en 25 december vinden in de kroondomeinen regelmatig Hofjachten plaats. De Faunabescherming opent dit weekend een website waarop allerlei informatie over deze traditie te vinden is: wanneer en waar vinden de jachtpartijen plaats, wie doen er aan mee, hoe zit het dagprogramma in elkaar, welke rituelen komen er zoal bij kijken? De meeste informatie is verzameld door leden van de Faunabescherming die zelf een kijkje gingen nemen bij de jacht. Ook standpunten van politieke partijen over de Hofjacht worden vermeld. Uiteraard tevens argumenten tegen het eten van wild, zoals het feit dat het vlees nauwelijks wordt gekeurd. Voor wie overtuigd is, is er het pompoensoeprecept van prinses Margriet. (www.hofjacht.nl)

NRC Webpagina's
11 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)