U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. Onder meer een gesprek met docente biotechnologie Patricia Osseweijer over de maakbare mens. Aan de orde komen o.a. het rechtzetten van scheve tanden, het wegzuigen van vet en nieuwe mogelijkheden door de genen-wetenschap. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Gesprek met publicist Henk Spaan die onlangs een twee-jarig contract tekende bij televisieproducent Joop van den Ende. Ook een bespreking van de film Kruimeltje. Radio 2, 16.02- 18.00u.

Spektakel. Portret van de 70-jarige schrijfster/beeldend kunstenaar Dirkje Kuik in wier werk het vooral draait om het verval van alles om haar heen. Verder geluidsindrukken uit de Boliviaanse stad La Paz die op een hoogte van 4200 meter ligt. Hoe hoger je woont, hoe armer je bent, want zo'n hoogte kan je namelijk de adem benemen. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van de jonge cabaretier Ernst van der Pasch, de uit Brussel afkomstige groep Jaune Toujours, het duo Kirke en de formatie The Flatland Kings. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor de 100 jaar geleden geboren theaterschrijver en entertainer Sir Noël Coward met onder meer fragmenten uit zijn eerste Amerikaanse TV show van 1955. Verder opnamen van Nancy Wilson, Jack Jonen, Andy Williams en Peggy Lee. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

OVT. Na de column van André van der Louw aandacht voor de wens van de Tweede Kamer om de rekruteringsleeftijd van soldaten te verhogen en de vraag of de VARA het publieke bestel gaat verlaten. Na elf uur een reportage over de gevolgen van de industrialisatie in het begin van de jaren vijftig. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Een gesprek met Erik van Ree over zijn zoektocht in de privé-bibliotheek van Stalin en aandacht voor de bundeling van krachten van het COC en Novib voor ondersteuning van homo's en lesbiennes in ontwikkelingslanden. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met minister van Volksgezondheid Els Borst over ethiek, medicijnprijzen en de positie van haar partij D66. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gasten: Jos Brink over zijn terugkeer naar het cabaret, Robert Paul over zijn nieuwe cd en Peter Nikken die een proefschrift schreef over de kwaliteit van kindertelevisie. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. De Vlaamse actrice Chris Thys vertelt over haar rol in de voorstelling Het aards paradijs, geschreven door Tennessee Willi ams, dat binnenkort in première gaat. Radio 1 & 2, 0.02- 1.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Kunstverzamelaar Frits Becht over de tentoonstelling van Co Westerik in de Beyerd in Breda; choreograaf Piet Rogie over zijn nieuwe voorstelling en de theatergroep De Wetten van Kepler. Verder de historie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
11 DECEMBER 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)