U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Nobel-brouille
Persoonlijke wrijving helpt de wetenschap vooruit met aanscherping van theorieën en argumenten. Ik zag ze weer in het Journaal vanuit Stockholm, de twee collega's Nobelprijswinnaars, lichtjes gebrouilleerd, Martin Veltman en Gerard 't Hooft. De oudere Veltman nam een dagje rust - zoveel diners en officiële gelegenheden in het verschiet - terwijl 't Hooft met zijn gasten per bus door de stad tourde. 't Hooft zei dat hij het verleden opzij wilde zetten maar dat het nog het moeizaam ging. Veltman zag geen probleem: "We hoeven toch niet met elkaar naar bed?".


T V   V O O R A F :


Hakken of gehakt worden
Leuk hè, Furby de robotknuffel. Maar meestal vinden mensen het leuker om te spelen met iets dat andere dingen, bij voorkeur soortgenoten, zo snel en effeciënt mogelijk kapot maakt. Robot Wars is terug voor een derde seizoen bij de BBC.


F I L M   V O O R A F :


Gilbert Grape
"Wat wil je, Gilbert? Meteen zeggen wat in je opkomt." "Ik wil een nieuw huis voor het gezin. Ik wil dat mijn moeder aan aerobics gaat doen. Ik wil dat Ellen volwassen wordt. Ik wil een nieuw stel hersens voor Arnie." "Maar wat wil je voor jezelf, Gilbert?" "Ik wil een goed mens zijn."


NRC Webpagina's
10 DECEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)