U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KPN slaat slag op Duitse markt mobiele telecom
ROTTERDAM, 10 DEC. KPN neemt met behulp van het Amerikaanse BellSouth E- Plus over, de derde aanbieder van mobiele telefonie in Duitsland. Als onderdeel van de overeenkomst, die een waarde van 18,7 miljard euro (ruim 41 miljard gulden) heeft, kan BellSouth een belang van maximaal een kwart in KPN verwerven.

Politiek steunt proef met afkicken onder narcose
DEN HAAG, 10 DEC. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onderzoekt de effectiviteit van afkicken onder narcose. De fracties in de Tweede Kamer zijn zonder uitzondering geïnteresseerd in de proef, zo bleek gisteren na afloop van een overleg over het drugsbeleid.

Lex Goudsmit (86) overleden
AMSTERDAM, 10 DEC. De acteur Lex Goudsmit (86) is vandaag in een ziekenhuis in Amsterdam overleden. Goudsmit was bekend om zijn rollen in televisieseries en als de melkboer Tevje in de musical Anatevka. Vanavond brengt Nederland 3 om 18.15 liedjes en sketches van hem uit Sesamstraat.

Toch treinen over IJzeren Rijn
BRUSSEL, 10 DEC. Minister Netelenbos (Verkeer) sluit niet langer uit dat goederentreinen uit België en Duitsland over het tracé van de zogeheten IJzeren Rijn door het Limburgse natuurgebied De Meinweg zullen rijden.

EU liberaliseert goederen op spoor
BRUSSEL, 10 DEC. De Verkeersministers van de Europese Unie hebben in Brussel een akkoord bereikt over de liberalisering van het goederenvervoer per spoor.

Bouterse krijgt vrijgeleide
DEN HAAG, 10 DEC. De Surinaamse ex-legerleider Bouterse mag van het Haagse gerechtshof een vrijgeleide krijgen om straffeloos een verklaring af te leggen in zijn drugszaak in hoger beroep.

L. Saris overleden
ROTTERDAM, 10 DEC. De schrijfster Leni Saris (84), die sinds 1938 meer dan 110 boeken schreef, is gisteren overleden.

Zwemtitel voor Pieter van den Hoogenband
LISSABON, 10 DEC. Pieter van den Hoogenband heeft gisteren in Lissabon zijn Europese titel korte baan op de 200 meter vrije slag geprolongeerd. Hij zwom een tijd van 1.44,34.


NRC Webpagina's
10 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)