U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Leermomenten
Het blijft maf, een staatssecretaris die zo'n beetje meedemonstreert. Je zag Karin Adelmund voor de camera, hoog op het spreekgestoelte, diep ademhalen en beloven: "Ik wil niet dat leerlingen de dupe worden van onderwijsvernieuwing". Maar haar beleid lag op koers.


W E B   W E R E L D :


Wilde kerst in dotcomland
Net als naar schatting vier miljoen andere Amerikanen zal president Clinton deze weken voor het eerst zijn kerstcadeaus via Internet kopen. Als zelfs deze zelfverklaarde digibeet zich tot het online shoppen heeft bekeerd, geeft dat wel aan dat dit kerstseizoen het winkelen via Internet volwassen lijkt te zijn geworden.


F I L M   V O O R A F :


La Habanera
Duitsland had een nieuwe Dietrich nodig toen de echte naar Hollywood verdween, en vond die in de enigszins vergelijkbare gestalte van Zarah Leander. Ze kwam uit Zweden, hetgeen haar meteen al iets exotisch gaf, had de ogen geloken en zong met een zwoele alt die op een warmbloedig gevoelsleven duidde. La Habanera was haar derde productie voor het staatsfilmbedrijf UFA dat in de pas liep met het beleid van propagandaminister Goebbels. Het was tevens de laatste Duitse film van de bedreven regisseur Detlef Sierck, die snel daarna met zijn joodse vrouw de benen nam, in 1939 in Nederland nog even de film Boefje maakte en vervolgens in Hollywood de koning van het melodrama werd onder zijn nieuwe naam Douglas Sirk.


NRC Webpagina's
7 DECEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)